Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Brutální vražda starosty, hlavou mu prohnali nastřelovací hřeb

Policie dnes uvolnila informace o průběhu vyšetřování

20. října 2023 14:41 , aktualizace 15:48

Vražda Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Včera jsme v souvislosti s velmi sledovaným případem vraždy starosty Myslinky Přemysla H. informovali o zadržení tří podezřelých, včetně jeho bývalé manželky, M. H. narozené v roce 1983.

     Kriminalisté ještě v průběhu včerejška podezřelé obvinili z vraždy starosty Přemysla H. "Trojice zadržených osob byla obviněna ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Žena a dva muži se dopustili tohoto trestného činu formou spolupachatelství. Vrchní policejní komisařka podala státnímu zástupci podněty k podání návrhů na vzetí všech tří stíhaných osob do vazby," uvedla nám dnes mluvčí policie.


Policie dnes uvolnila informace o průběhu vyšetřování

     "Ve středu 4. října byl na lesní cestě u obce Benešovice nalezen ohořelý osobní automobil, ve kterém se v zavazadlovém prostoru nacházelo ohořelé torzo těla. Případ si převzali krajští kriminalisté.
     Mrtvého se podařilo ztotožnit, jednalo se o jednapadesátiletého muže, který od předchozího dne po pracovní cestě do Prahy o sobě nepodal žádnou zprávu a nevrátil se do místa svého bydliště a po kterém bylo vyhlášeno pátrání,"
popsala začátek případu tisková mluvčí policie.

      Plzeňští kriminalisté s pražskými kolegy na případu usilovně pracovali, vyhodnocovali podání vysvětlení osob, kamerové záznamy i veškeré dostupné informace a zajištěné stopy. Prováděli celou řadu dalších procesních úkonů. Intenzivním prověřováním se jim podařilo ustanovit podezřelé.

     "Dva muže a jednu ženu ve středu 18. října zadržela plzeňská a pražská zásahová jednotka v Praze a v Kralupech nad Vltavou. Kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřicetileté ženy, třiačtyřicetiletého muže a jednatřicetiletého muže, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda. Toho se měli dopustit tím, že po předchozí společné domluvě poškozeného vylákali do bytu v Praze, kde ho brutálně napadli a způsobili mu zranění, v důsledku kterých na místě zemřel. Tělo poté naložili do osobního automobilu, ten zavezli do lesního porostu na Tachovsku, kde vozidlo i s tělem zapálili," doplnila mluvčí policie s tím, že motivem činu mělo být získání finančního profitu z následného dědictví po poškozeném. 

  Jak jsme již informovali, Přemysl H. byl zavražděn velmi brutálním způsobem ve stylu devadesátých let. Jeho ohořelé tělo bylo nalezeno v kufru vozu s rukama spoutanýma za zády drátem, příčinou smrti však byl podle našich informací hřeb z nastřelovací pistole, který mu prorazil lebku.

     Bývalá manželka zavražděného starosty, M. H. narozená v roce 1983, kterou kriminalisté z vraždy obvinili, podle našeho zdroje se svým bývalým mužem, se kterým má asi čtrnáctiletého syna, již několik let nežila a bydlela v Praze. Podle známých jde o ženu, která se ráda předvádí a do svého vzhledu investovala nemalé peníze, ačkoli nikdy nepracovala. V poslední době navíc údajně měla mít problémy i s drogami.

     Spolu se spisovým materiálem kriminalisté státnímu zástupci podali i podněty k podání návrhů na vzetí obviněných do vazby, celá trojice obviněných dnes odpoledne stane před soudem, který o jejich vzetí do vazby rozhodne.


O zadržení všech podezřelých i celém případu jsme informovali v článku:

Z vraždy starosty je podezřelá jeho bývalá manželka a další dva spolupachatelé

     Mnoho našich pravidelných čtenářů zajímá případ vraždy starosty Myslinky Přemysla H., který byl před dvěma týdny nalezen mrtvý ve zcela shořelém voze značky Volkswagen Golf u lesní cesty asi sto metrů od silnice mezi Benešovicemi, Milíkovem a Vrbicemi u Stříbra.

     Slíbili jsme vám, že budeme případ pečlivě sledovat a nyní k němu můžeme doplnit informace, které jsme dosud nezveřejnili, abychom nenarušili probíhající vyšetřování.

     Přemysl H. byl zavražděn velmi brutálním způsobem ve stylu devadesátých let, byl totiž nalezen v zadní části vozu s rukama svázanýma za zády drátem.

     Případ si samozřejmě okamžitě převzali krajští kriminalisté, tedy ti, kteří se u nás zabývají těmi nejzávažnějšími zločiny, a s maximálním úsilím se mu věnovali.

     Ve středu ráno došlo k takzvané realizaci případu a kriminalisté společně s krajskou zásahovou jednotkou zadrželi tři podezřelé. V Praze byl zadržen asi pětačtyřicetiletý muž společně s bývalou manželkou zavražděného, M. H. narozenou v roce 1983. Poslední podezřelý, asi třicetiletý muž, byl souběžně s tím zadržen v Kralupech nad Vltavou. 

     Za zmínku zajisté stojí, že tato včera policií zadržená bývalá manželka nás ihned po vydání prvotního článku o nalezení zavražděného muže kontaktovala a vyhrožovala žalobou, pokud článek okamžitě nestáhneme. Článek podle jejích slov prý totiž ohrožoval její rodinu.

     Podle našich informací měly být motivem vraždy spory o majetek mezi zavražděným starostou a jeho bývalou ženou.


O případu jsme již informovali v článku:

Vrak vozu ukrýval ohořelé lidské tělo

     Ve středu v půl třetí odpoledne vyjížděli hasiči k nahlášenému požáru vozu zaparkovaného u lesní cesty asi sto metrů od silnice mezi Benešovicemi, Milíkovem a Vrbicemi u Stříbra. Při příjezdu hasičů na místo bylo vozidlo již zcela vyhořelé a doutnala už pouze hrabanka kolem něj.


     Hasiči požár lokalizovali a uhasili pomocí jednoho C-proudu. Poté ale učinili uvnitř vozu hrůzný nález. Ve vraku auta byly totiž nalezeny ohořelé pozůstatky lidského těla.
     Místo si tedy samozřejmě okamžitě převzali policisté, prostor uzavřeli, byl povolán koroner k ohledání těla a policejní technik k zajištění veškerých možných kriminalistických stop. 

     "Přijali jsme oznámení o nálezu shořelého vozidla, ve kterém byla nalezena mrtvá osoba. K případu můžeme v tuto chvíli uvést pouze to, ze se zabýváme okolnostmi, jak k této události došlo. Zjišťujeme totožnost neznámé osoby a byla nařízena soudní pitva," uvedla nám na místě mluvčí policie.

     Policie později potvrdila, že smrt starosty obce Myslinka Přemysla H. šetří jako vraždu. "Na základě výsledků soudní pitvy, dosud provedených expertiz a zjištěných skutkových okolností prověřujeme tento případ pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Ve věci nadále probíhají úkony trestního řízení," uvedla mluvčí policie.

     Tělo bylo nalezeno v zadní části vozu, který pachatel odstavil na lesní cestě a poté záměrně zapálil.

     O hrůzném nálezu lidského těla ve vyhořelém osobním voze odstaveném na lesní cestě mezi Benešovicemi, Milíkovem a Vrbicemi u Stříbra jsme poprvé informovali ve středu. V sobotu jsme pak doplnili, že zemřelým byl podle našich informací starosta Myslinky, což je malá obec ležící nedaleko Plzně Přemysl H., podnikatel a jednatel několika firem, včetně stavební společnosti Renvia stavby s.r.o., která se mimo jiné zabývá i rekonstrukcemi komunikací pro Správu a údržbu silnic Plzeňského kraje.

     Podle obyvatel Myslinky šlo o velice bohatého a vysoce postaveného muže, který neváhal přispívat na dobročinnost. "V Myslince o tom teď už mluví snad každý. Pan starosta stmeloval lidi a organizoval v obci akce i sportovní aktivity, které tu doposud nikdy nebyly. Díky němu se v obci začaly dít různé stavební změny či velké společenské akce," napsala nám jedna z obyvatelek obce.



Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.