Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Dítě nejméně třicetkrát bodl nožem a na konec mu ještě podřízl krk

Otec podřezával syna, zatímco zoufalá babička o jeho život marně bojovala. Nyní vše bohužel nasvědčuje tomu, že vrah trestu unikne.

13. července 2022 16:20 , aktualizace 18:10

Sebevraždy Smrt Vazba Vražda

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     V pátek by uplynuly přesně čtyři měsíce ode dne, kdy šestačtyřicetiletý Stanislav N. zavraždil svého teprve čtrnáctiletého syna Adama a poté se pokusil o sebevraždu.
     K nepochopitelné a hlavně neuvěřitelně brutálně provedené vraždě došlo v úterý 15. března krátce po půl desáté dopoledne v Dešenicích, malé obci u Nýrska. Hrůznost celé události pak dokresluje fakt, že k usmrcení chlapce došlo v den jeho čtrnáctých narozenin. 

Otec podřezával syna, zatímco zoufalá babička o jeho život marně bojovala

     Ani zkušení kriminalisté se s něčím podobným nesetkali. "Mrtvé dítě je to nejhorší, s čím se v naší práce můžete setkat a samozřejmě jsem jich už pár viděl. Tohle ale bylo naprosté zvěrstvo, nic podobného jsem dosud ještě neviděl," uvedl nám zdroj s případem obeznámený.
     K vraždě došlo v dětském pokojíčku. Adamova babička z pokoje zaslechla podezřelé zvuky a šla se podívat co se děje. Po otevření dveří pak uviděla výjev jako z hororu. Její syn Stanislav N. držel chlapce zezadu a podřezával ho kuchyňským nožem. 
     Babička se okamžitě vrhla dítěti na pomoc, se synem bojovala a snažila se mu ve vraždění zabránit. Když se pak muž ještě dál pokoušel nožem bodat do již bezvládného dětského těla, babička v čiré hrůze Adama zalehla, aby ho svým tělem chránila.
     Muž pak obrátil nůž proti sobě, bodl se a poté vyskočil z okna zřejmě s úmyslem se zabít.

Třicet bodných ran a podřezaný krk

     Na místo okamžitě po oznámení vyjeli záchranáři i policisté a také vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby.
     Bohužel zasahující záchranáři neměli sebemenší šanci chlapci jakkoli pomoci. Dítě utrpělo více než třicet bodných ran, které mu mířily na hrudník, krk a obličej, z nichž byla téměř polovina smrtelných. Další řezné rány pak měl chlapec na rukou, šlo o obranná zranění typická pro situace, kdy se oběť brání proti útoku nožem.
     Lékař tak musel konstatovat úmrtí dítěte a záchranáři se pak věnovali pouze jeho otci, kterého letecky transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín.
     Následně na místo dorazil koroner a výjezd krajských kriminalistů, kteří řeší tu nejzávažnější kriminalitu, tedy i vraždy. 

Trestní stíhání Stanislava N. bylo zastaveno

     Teprve o dvaadvacet dní později dovolil zdravotní stav muže zahájení jeho trestního stíhání, kriminalisté ho obvinili z trestného činu vraždy a souběžně s tím podala vrchní komisařka podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Jenže tam se obviněný Stanislav N. moc neohřál, kvůli sebevražedným sklonům byl transportován na psychiatrii a momentálně se nachází v uzavřeném oddělení psychiatrické nemocnice.

     "V rámci vyšetřování byl vyhotoven znalecký posudek z oboru zdravotnictví odvětví psychiatrie. Státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Plzni trestní stíhání muže, který byl v době spáchání skutku nepříčetný, zastavil," uvedla dnes mluvčí policie.

     Co bude s mužem dál nyní záleží už jen na lékařích, pokud potvrdí, že za vraždou stojí nemoc, umístí Stanislava N. s největší pravděpodobností do zabezpečovací detence, a nebo zůstane ve specializovaném a uzavřeném zdravotnickém zařízení.

Foto PČR, úvodní foto ilustrační

 


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.