Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Výbuch munice, dva zranění, jeden velmi vážně

Vrtulník do nemocnice transportuje vojáka s devastačním zraněním ruky

20. července 2021 10:37 , aktualizace 12:20

Záchranáři

     Dnes kolem desáté hodiny dopoledne došlo v bývalém brdském vojenském prostoru mezi obcemi Skořice a Kolvín k výbuchu. Podle prvotních informací z místa zde měla vybuchnout munice a při výbuchu mělo být zraněno několik osob, dle všeho příslušníků Armády ČR.
     Na místo vyrazily všechny záchranné složky, záchranná služba vyhlásila stav Hromadného postižení osob a byly povolány i vrtulníky LZS z Líní a Prahy. 
     "Přijali jsme oznámení o několika zraněných osobách ve vojenském prostoru v Brdech. Podle dosud zjištěných informací jsou zraněny osoby v souvislosti s pyrotechnickým průzkumem," uvedla tisková mluvčí policie.

Aktualizujeme: 
     Podle tiskového mluvčího hasičů nebylo nakonec potřeba požárního zásahu, profesionální i dobrovolné jednotky hasičů byly proto ještě před jedenáctou hodinou z místa odvolány.

     Počty zraněných se zatím rozcházejí, podle jednoho zdroje má jít o sedm osob, podle jiného o dvě.

Zjišťujeme další podrobnosti a budeme dál aktualizovat.

Aktualizujeme: Nakonec se potvrdilo, že zranění jsou dva, jde o vojáky, jeden bohužel utrpěl devastační zranění horní končetiny a musel být z místa transportován letecky. Druhý voják byl do nemocnice transportován pozemní cestou. "ZZSPK na místě události zasahovala u "výbuchu" pozemními posádkami - 2x RV, 4x RZP a vozem pro hromadné postižení osob, povolán byl i vrtulník LZS Líně.
     K původně nahlášeným sedmi zraněným jsem požádali o výpomoc LZS Středočeského kraje a LZS Jihočeského kraje. Na místě se potvrdily pouze dvě osoby, proto pomoc sousedních krajů nebyla potřeba. Z místa události jsme transportovali letecky a pozemní cestou dva muže s těžkým zraněními na urgentní příjem FN Plzeň,"
uvedli záchranáři.

     K případu se nám již vyjádřila i tisková mluvčí Generálního štábu Armády ČR. "Krátce po desáté hodině dopolední došlo k výbuchu munice v prostoru dopadové plochy Kolvín v bývalém výcvikovém prostoru Brdy. K výbuchu došlo při asanačních pracích Armády České republiky a byli zraněni dva vojáci. Více informací bude možné sdělit až po ukončení vyšetřování události," uvedla. 

Foto: Ilustrační




Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.