Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Policie právě potvrdila, že noční výbuch byl skutečně nástražný výbušný systém

Kriminalisté hledají svědky: "Projížděli jste místem před výbuchem? Máte jakékoli informace? I zdánlivá maličkost může pomoci dopadnout pachatele!"

Autor: Karel Aleš úterý 20. února 11:22 , aktualizace pondělí 4. března 12:23

Zbraně

Partner článku – Toyota Dolák


     Stále sledujeme noční případ výbuchu před obytným domem a nyní již můžeme přinést nové informace.

     "Na místě exploze podomácku vyrobeného nástražného výbušného systému, která se stala na volném prostranství u panelového domu, probíhá další ohledání včetně prohlídky širšího okolí. Na místě jsme zajistili několik kriminalistických stop, které budou nyní podrobeny odborným expertizám. Prověřováním případu se zabývají krajští kriminalisté," uvedla nám před chvílí mluvčí policie


Policie hledá svědky

     "V souvislosti s tímto případem žádáme případné svědky či případně poškozené, kterým byla výbuchem způsobena majetková újma, aby nás kontaktovali na tísňové lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně. Stejně tak žádáme řidiče vozidel, kteří Vančurovo ulicí v Horšovském Týně v nočních hodinách z pondělí 19. února na úterý 20. února projížděli a mají k dispozici záznamy z palubních kamer, aby nám tyto záznamy poskytli," pokračovala mluvčí.

     Zraněným, o kterém jsme ráno informovali, byl dvaačtyřicetiletý muž, který krabičku odstrčil nohou a tím došlo k velmi hlasité explozi.

     Místní obyvatele nejvíce děsí, že nálož vybuchla jen několik desítek metrů od zdejší mateřské školy. Policie samozřejmě zahradu i okolí školky velice pečlivě prohledala.

     "Případ je v současné době právně kvalifikován jako obecné ohrožení. Stále vyvíjíme maximální úsilí pro to, abychom zjistili, kdo tento systém na místo umístil," doplnila ještě mluvčí policie.


Původní článek vydaný dnes časně ráno:

Výbuch bomby zřejmě nastražené před vchodem do domu

     V noci na dnešek před půl jedenáctou došlo ve Vančurově ulici v Horšovském Týně k výbuchu, který zranil jednu osobu a poškodil zaparkované vozy.

     Podle prvotních informací přímo z místa nalezl muž vracející se z práce před vchodem do bytového domu papírovou krabičku. Podíval se na ni, zřejmě se jí i dotkl nohou, krabička explodovala a střepiny ze zatím neznámého kovového materiálu uvnitř ho zranily na hlavě. 

     Na místo okamžitě vyjeli policisté a záchranáři. "My jsme z místa transportovali muže narozeného v roce 1982 s lehkým zraněním do nemocnice v Domažlicích," uvedla nám ještě v průběhu noci mluvčí zdravotnické záchranné služby.

     Muž měl velké štěstí, že přežil bez vážnějších zranění, střepiny totiž mimo jiné zasáhly a poškodily i auto vzdálené téměř dvacet metrů.

     Policisté prostor uzavřeli a na místo vyrazili kriminalisté i policejní pyrotechnik. "Aktuálně zasahujeme v Horšovském Týně, kde došlo podle zatím zjištěných informací k výbuchu. Co bylo jeho příčinou, nyní zjišťujeme.
    Na místo události jsme povolali také pyrotechnika. Nyní tam pracují policisté včetně služebního kynologa se speciálně vycvičeným psem. Kromě místa samotné události bude provedena prohlídka okolí místa výbuchu. O dalším vývoji budeme následně informovat,"
uvedla nám mluvčí policie, která taktéž přijela na místo.

     V současné době, tedy v půl třetí ráno, je na místě stále ještě pyrotechnik a větší počet policistů z SPJ (speciální pořádková jednotka), kteří propátravají celé poměrně rozlehlé sídliště a hledají další stopy popřípadě další NVS (nástražný výbušný systém).

     Předpokládáme, že další informace doplníme ještě dnes během dopoledne.


 


Toyota Dolák

V současné době je společnost TOYOTA Dolák jediným autorizovaným partnerem značky TOYOTA v jihočeském a plzeňském kraji a také od Příbrami až po Prahu. Naším cílem je mít spokojené zákazníky, kteří k nám cítí důvěru a vědí, za jaké služby u nás platí. Jsme rádi, že se nám tento cíl daří naplňovat.