Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Vyděračku kriminalisté zadrželi přímo při vyzvedání peněz

Žena bývalého kolegu opakovaně vydírala jeho velmi pikantními fotografiemi

Autor: pe čtvrtek 8. února 13:40 , aktualizace pondělí 12. února 13:42

Podvodníci Policie Zadržení pachatele

Partner článku – Express servis


     Přes mnohá varování před nebezpečími číhajícími na internetu se další muž z Plzeňska nechal nachytat na svody internetového seznamování, což ho krom sebeúcty stálo i značnou částku finanční hotovosti.

     Muž již před několika měsíci začal komunikovat s neznámou ženou na internetovém portálu Amatéři zaměřeném na zveřejňování amatérského erotického obsahu, inzerci a chatování. Jejich komunikace postupně získávala na pikantnosti a vygradovala až do fáze, kdy muž ženě zaslal několik svých velmi intimních fotografií.

     Erotické nadšení z muže ale vyprchalo ve chvíli, kdy mu žena místo dalších lechtivých zpráv zaslala strohé oznámení o tom, že nejenže ví, že je muž ženatý, ale že pokud jí nezaplatí požadovanou částku, celou konverzaci včetně inkriminujících fotografií zašle přímo jeho manželce.

     Těmto neplánovaným následkům "internetové lásky" se muž pochopitelně chtěl za každou cenu vyhnout a podle zaslaných instrukcí částku v řádech desetitisíců korun nechal na určeném místě v lesíku u Plzně. Žena mu poté převzetí hotovosti potvrdila s tím, že celou konverzaci maže.

     Víra, že tím pro něj celá nepříjemná záležitost skončila, muži vydržela do začátku února, kdy ho kontaktoval neznámý člověk s tím, že má celou konverzaci k dispozici a opět začalo vydírání s výhrůžkou zasláním materiálů mužově manželce.
     Stejně jako v předchozím případě měl muž peníze nechat na určeném místě v lesíku u Plzně, jenže tentokrát mu již došlo, že by se z tohoto kolotoče nikdy nedostal, a tak se obrátil na policii.
     "Na počátku února letošního roku přijali kriminalisté oznámení muže, že je vydíraný neznámým pachatelem, a to již podruhé," uvedla nám mluvčí policie.

     Nejjednodušším způsobem, jak pachatele dopadnout bylo nastražit past. Muž tak znovu nechal peníze na určeném místě, tentokrát ale v okolí číhali kriminalisté a čekali, kdo si uschovaný balíček vyzvedne.
     "Přímo s penězi v ruce byla policisty zadržena jednatřicetiletá žena, která se následně k protiprávnímu jednání doznala.
     Na platformě poznala svého spolupracovníka z bývalé práce, ze smyšleného profilu mu začala psát a poté ho vydírala. V prvním případě peníze vyzvedla a užila pro svoji potřebu, ve druhém případě už spadla klec,"
ukončila příběh mluvčí policie.

     Kriminalisté zahájili trestní stíhání ženy a obvinili ji ze spáchání přečinu vydírání, za který jí v případě prokázání viny hrozí až čtyřletý trest vězení.

Policie radí, jak se nestat obětí stejného jednání:

      V souvislosti s tímto případem je třeba zopakovat doporučení, abyste nikomu neposílali svoje intimní fotografie. Riskujete tím vydírání nebo sexuální nátlak. Chraňte si svoje soukromí. Nad tím, co jste vyfotili nebo natočili a poslali, naprosto ztrácíte kontrolu. Obětí se tak můžete stát opakovaně. Pokud by po vás již někdo peníze chtěl, nikdy nic neplaťte a ihned se obraťte na policii. 

Foto ilustrační

Express servis

Specializujeme se na prodej, servis a opravy mobilních telefonů, servis tabletů a počítačů všech značek. Také poskytujeme servis elektrokoloběžek, upgrade a opravy herních konzolí. V naší nabídce také naleznete širokou škálu chytrého příslušenství pro iPhone, iPad a MacBook.