Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Muž zával ve výkopu nepřežil

Přes několik desítek minut trvající resuscitaci se muže bohužel zachránit nepodařilo

Autor: mn pondělí 5. února 15:09 , aktualizace 17:10

Hasiči Policie Smrt Záchranáři


     Dnes kolem druhé hodiny odpoledne vyjížděly všechny záchranné složky do Třebnic na Domažlicku, kde při výkopových pracích došlo k závalu muže ve výkopu. K události krom místních hasičů vyjely i jednotky z Plzně a Domažlic vybavené kontejnery  s materiálem pro řešení závalů a výdřevou. 


     Kolegům zavaleného muže se ho podařilo částečně vyprostit ještě před příjezdem záchranných složek, takže záchranáři mohli zahájit jeho resuscitaci ihned po příjezdu.
     "Ještě před příjezdem záchranných složek došlo k částečnému odsunutí sutin a vyproštění muže narozeného v roce 1964. Ještě částečně ve výkopu byla zahájena kardiopulmonální resuscitace a dvacet minut v ní bylo pokračováno i po úplném vyproštění muže. Bohužel, přes veškerou snahu se životní funkce obnovit nepodařilo a lékařka musela konstatovat smrt," popsala nám náročný zásah tisková mluvčí záchranářů.

     Na místo byl povolán koroner k ohledání těla a okolnostmi tragické události se v tuto chvíli zabývají policisté.

     "Dnes odpoledne došlo v obci Třebnice na Domažlicku k pracovnímu úrazu v rámci výkopových prací, po kterém bohužel zemřel devětapadesátiletý muž. Všemi okolnostmi se zabývají domažličtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti," doplnil tiskový mluvčí.

     Silnice 19362 je z důvodu šetření události uzavřena.