Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Jak se vyprošťují mamuti?

V posledních dnech vyjížděli specialisté s těžkými vyprošťovacími speciály hned k několika nehodám

19. prosince 2022 17:50 , aktualizace 18:59

Dálnice Doprava Nehody

     S nárůstem počtu dopravních nehod nepřibyla práce jen záchranným složkám, ale i firmám zajišťujícím vyprošťování vozidel, zvláště těch velkých nákladních. V posledních několika dnech vyjížděli specialisté s těžkými vyprošťovacími speciály hned k několika případům, kdy bylo potřeba vysvobodit uvízlé nebo převrácené nákladní vozy.

Pojďme se podívat na jejich práci:

Převrácený kamion zablokoval dálnici

     Ve středu 14. prosince v půl osmé večer došlo na 50. kilometru dálnice D5 z Plzně na Prahu, tedy jen kousek za sjezdem na Mýto, k dopravní nehodě, při které se kamion převrátil napříč dálnice. 


     "Řidiče jsme z kabiny vyprostili a měl by být v pořádku. Vozidlo blokuje provoz a vyproštění bude trvat v řádu hodin," uvedli nám hasiči.

     "V úseku 50,5 km došlo k nehodě kamionu, který zůstal ležet přes všechny jízdní pruhy. Pro sjezd využijte Exit Mýto, s ohledem na sněžení doporučujeme maximální opatrnost na cestách," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že podle dosavadních informací se nehoda obešla bez zranění osob.

     Vyproštění kamionu trvalo až do čtvrtečních ranních hodin, bylo totiž potřeba přeložit 24 tun ocelových profilů, něž bylo možno tahač i návěs převrátit zpět na kola.

Převrácený sypač

     V pátek 16. prosince před šestou hodinou došlo nedaleko Spáleného Poříčí k převrácení sypače. Na místo vyjely všechny záchranné složky.
     Zraněného řidiče si převzali záchranáři a transportovali jej do nemocnice v Rokycanech.

     "Čtyřiadvacetiletý řidič jel se sypačem značky Tatra ve směru od Těnovic na Spálené Poříčí, po projetí levotočivé zatáčky najel na pravou krajnici, pokusil se vymanévrovat a přejel do protisměru, kde havaroval do levého příkopu. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u muže negativní," uvedla nám k nehodě mluvčí policie s tím, že se nehodou policisté dále zabývají a vzniklá škoda je předběžně odhadnutá na tři sta tisíc korun.

     I v tomto případě museli na místo vyjet specialisté s vyprošťovacími speciály.

Uvázl cestou pro kuřata

     V pátek vyjížděl speciál také vyprostit kamion značky Iveco, který nedaleko Příchovic zapadl cestou na farmu Henigarov, kde měl nakládat kuřata.

Další kamion převrácený na dálnici

     V noci na dnešek před jednou hodinou vyjížděly záchranné složky k dopravní nehodě, při které se na 33. kilometru dálnice D5 u Žebráku ve směru z Prahy na Plzeň převrátil kamion značky Scania.


     Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, částečně ale blokovala dopravu na dálnici, takže i v tomto případě musela na místo vyrazit společnost s vyprošťovacími speciály. 
     "Policisté u řidiče vyloučili požití alkoholu a nehodou se dále zabývají," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že dálnice byla zcela uvolněna po čtvrté hodině ráno.



KS Therm

Nabízíme instalatérské, topenářské a plynařské práce včetně revizí. Dodáváme a montujeme tepelná čerpadla, solární systémy, rekuperace, kogenerační jednotky, kotle, podlahové i stěnové topení či kompletní systémy vytápění. Provádíme zateplování budov, výměny oken a stoupaček i kompletní koupelny.