Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Pět měsíců práce, ale vydařilo se

Velké díky patří několika Plzeňákům a následně pak i kriminalistům z "majetku"

18. února 2021 19:00 , aktualizace 19:00

Krádež Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     V září jsme informovali o případu krádeže kávovaru z pojízdného stánku Pappa Coffee, rodinné firmy otce se synem, kteří v Plzni provozují kavárnu a pojízdný stánek zásobující již několik let akce na Plzeňsku kávou.
     Právě stánek zaparkovaný v areálu garáží ve Veleslavínově ulici si vyhlédli dva zloději, kteří z něj po pečlivé několikadenní přípravě v pondělí 7. září ukradli profesionální kávovar značky Fracino i s mlýnkem a záložní baterií v hodnotě přes sto tisíc korun a další škodu při krádeži způsobili na stánku samotném, když poničili a přestříhali kabeláž. K odnesení kávovaru z garáží použili dálkový ovladač vrat, který odcizili z jednoho ze zaparkovaných vozidel.

Prosím o pomoc

     Majitel Pappa Coffee se na naše čtenáře obrátil s prosbou o pomoc se ztotožněním zlodějů, které zachytila bezpečnostní kamera garáží a v rekordně krátkém čase od Vás začaly chodit první poznatky k totožnosti zlodějů. Ty byly samozřejmě předány policii a končily na stole kriminalistů 3. oddělení obecné kriminality, takzvaným "majetkářům".

Pachatele máme, kávovar stále hledáme

    Plzeňští kriminalisté prověřovali získané poznatky, které je navedly na stopu dvou podezřelých pachatelů. "Kriminalisté ve věci zahájili trestní stíhání a obvinili dva muže ve věku 43 a 37 let, kteří společně čelí obvinění ze spáchání přečinu krádeže spáchaného formou spolupachatelství. Starší z pachatelů je dále obviněn ze spáchání přečinu krádeže v jednočinném souběhu s přečinem poškození cizí věci a přečinem porušování domovní svobody, kterého se dopustili i přes to, že byli v minulosti za podobnou trestnou činnost pravomocně potrestáni," uvedla tisková mluvčí policie a doplnila, že kriminalisté dále zjistili, že 43letý muž se ještě dne 11. srpna 2020 ve večerních hodinách dle všeho pokusil vykrást rodinný dům ve Starém Plzenci, kde ho ale vyplašilo čidlem spuštěné venkovní osvětlení a zloděj z pozemku raději utekl.

     Oba zloději - recidivisté skončili za mřížemi, ale drahý kávovar stále nebyl, protože ho pachatelé samozřejmě prodali. Kriminalisté tedy dál pátrali i po kávovaru a postupně rozkrývali stopu jeho pohybu mezi různými lidmi. Díky skutečně mravenčí práci kriminalistů se nakonec podařilo vypátrat i kávovar a zajistit ho v jednom z bytů v centru Plzně. 

Vypátraný kávovar kriminalisté předávají do rukou jeho majiteli.

     O případu jsme informovali v článku: 

Zloději z Veleslavínovy ulice dopadeni!

Zloději z Veleslavínovy ulice dopadeni!

11. 09. 2020, 10:37, aktualizace 11. 09. 2020, 18:45

V rekordně krátkém čase se Vám podařilo ztotožnit oba muže. Policisté vám děkují!



Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.