Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Navrtali nádrže dvanácti zaparkovaným vozidlům

Ačkoli odcizili "pouze" 240 litrů paliva, škoda kterou způsobili, přesáhla částku 200 000 korun

2. května 2022 14:59 , aktualizace 15:04

Krádež Zadržení pachatele

     Policistům se v posledních dnech podařilo objasnit sérii krádeží benzínu z nádrží zaparkovaných vozů, která se odehrávala na Tachovsku. 

     Dvojice zlodějů se v průběhu března a dubna v Tachově, v Boru a v Plané navrtala do nádrží jedenácti zaparkovaných automobilů, ze kterých následně odčerpala celkem necelých 200 litrů benzínu. "Pachatelé odcizili benzín za více než 8 700 korun. Poškozením nádrží a v jednom případě i katalyzátoru způsobili majitelům vozů škodu, která přesáhla částku 123 000 korun," uvedla nám tisková mluvčí policie.

     Klec spadla, když se mladší z mužů po dvanácté vypravil krást sám. "Mezi obcemi Oldřichov a Kočov odčerpal z odstaveného vozidla značky Volkswagen Transporter celkem 40 litrů motorové nafty. Jejím odcizením způsobil škodu přes 1 800 korun, avšak poškozením palivové nádrže způsobil škodu několikanásobně vyšší. Odborným vyjádřením bylo poškození ohodnoceno na téměř 75 000 korun," popsala mluvčí policie.

     Tedy, když vše shrneme, ačkoli oba muži dohromady odcizili "pouze" 240 litrů paliva, škoda kterou způsobili, přesáhla částku 200 000 korun.

     Krátce po činu byl ale muž u Kočova zastaven a kontrolován policisty, kteří v kufru jeho vozu nalezli nářadí a vybavení, jež ke krádežím používal. Policisté podezřelého muže zadrželi a hned druhý den si kriminalisté došli i pro jeho komplice, kterého vypátrali a zadrželi v Lomu u Tachova.

     Na základě provedeného šetření a vyhodnocení zajištěných důkazů a stop se policistům ve spolupráci s kriminalisty podařilo zlodějům prokázat všech dvanáct krádeží a policejní komisař tak mohl zahájit trestní stíhání i sdělit obvinění ze spáchání přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci ve formě spolupachatelství dvěma mužům ve věku 29 a 37 let. 
     Trestní stíhání však musel po pár dnech u obou obviněných rozšířit o přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Mladšího z mužů totiž kontrolovala hlídka městských strážníků v Tachově, kdy zjistila, že dotyčný má nově vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.
     Druhého obviněného, který má řízení také zakázané, zastavili a kontrolovali plánští policisté v Tachově. Zjistili přitom, že dotyčný navíc nenastoupil v řádném terminu do výkonu trestu odnětí svobody za předchozí trestnou činnost.
     Po provedení potřebných úkonů jej proto policisté na základě soudního příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody eskortovali přímo do věznice.

Foto PČR

 



Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!