Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Třiapadesátiletému muži se cestou k lékaři zastavilo srdce

Velké poděkování všem, kteří na chodníku na Denisovo nábřeží v Plzni bojovali o život muže

19. září 2022 18:30 , aktualizace 18:57

Záchranáři Záchrana života

     V pátek odpoledne kolem půl třetí vyrazil třiapadesátiletý muž do zdravotnického zařízení na Denisovo nábřeží v Plzni s tím, že ho bolí u srdce. Bohužel ale nedošel, protože se mu nedaleko tohoto zařízení srdce vypovědělo činnost a zastavilo se.

     O budoucím bytí či nebytí v tu chvíli rozhodovaly skutečně pouhé vteřiny. Na ležícího muže měl jako první zareagovat náhodný kolemjdoucí a poté i personál kliniky EUC, která na Denisovo nábřeží sídlí.

     "My jako záchranná služba bychom chtěli poděkovat všem, kteří na místě pomohli. Jednak náhodnému kolemjdoucímu, který nám volal, a pak také paní doktorce, která na místě zasahovala. My jsme samozřejmě na místo okamžitě vyslali sanitní vůz i další vozidlo s naší lékařkou a zároveň nabídli TANR, tedy telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci.
     Paní doktorka z kliniky EUC ale velmi dobře věděla, jak má postupovat, zahájila resuscitaci a sestřička jí na místo rychle přinesla automatizovaný externí defibrilátor, který lékařka muži připojila,"
popsali nám záchranu života muže záchranáři s tím, že přístroj pak již sám vyhodnotil nutnost podat muži výboj. Lékařka poté dál resuscitovala a ještě před příjezdem záchranářů defibrilátor AED podal muži ještě druhý výboj.

     Lékařka záchranné služby označila zákrok své kolegyně z kliniky EUC jako výborný a díky němu si záchranáři pacienta převzali s fungujícím srdíčkem. "Muže jsme převzali a transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín a pokud lékařce z kliniky EUC ve vašem článku za nás veřejně poděkujete, budeme určitě velmi rádi," dokončila mluvčí záchranné služby.

Reakce kliniky EUC

     "Moc děkuji za váš článek s poděkováním záchranné služby. O případu samozřejmě vím a paní doktorce Zunové jsem dnes již osobně poděkoval, protože její práce byla naprosto skvělá.
     Já jsem velice rád, že náš systém urgentních zásahů, kdy jsou služby rozděleny na takzvané restýmy, je funkční,  a že všichni naši lékaři vědí, co mají dělat. Paní doktorka Zunová v pátek dokázala, že ten systém, který jsme převzali ze zahraničí, je takový, jaký by měl být," uvedl nám dnes ředitel EUC Kliniky PhDr. Jan Šlajs, Ph.D., LL.M.

Foto: MUDr Zunová a klinika EUC

 

Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.