Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Dramatické zatýkání na Slovanech

Cizinci podezřelí z trestné činnosti na Sokolovsku byli zadrženi v Plzni a pouta jim na rukou zaklapla ani ne tři hodiny po činu

7. února 2023 09:26 , aktualizace 16:29

Cizinci Krádež Loupež Zadržení pachatele

     Několik desítek lidí zaznamenalo v pátek odpoledne zatýkání tří mužů na Nepomucké třídě v Plzni a nám k tomuto případu dorazilo několik dotazů. Až do teď jsme však nemohli odpovědět, abychom nemařili probíhající vyšetřování, slíbili jsme ale, že až to bude možné, odpovědi přineseme.

     V pátek krátce před jednou hodinou odpoledne vstoupili do vietnamské večerky v Chodově na Sokolovsku dva muži, kteří po prodavačce požadovali směnu českých korun za eura.
     Majitelka prodejny jim vyhověla a částku v hodnotě několika tisíc korun mužům vyměnila, muži se ale při odchodu náhle rozmysleli a požadovali eura zpět. Ta jim znovu vyhověla a eura vyměnila zpět za české koruny, když si je ale začala přepočítávat, vytrhl jí je jeden z mužů náhle z ruky a začal i s nimi utíkat. 
    Žena se pokoušela dvojici zastavit a jednoho z mužů chytila za ruku, ten jí ale surově odstrčil a srazil na zem, načež i se společníkem z místa utekli.


     Vyděšená žena se obrátila na policii a na místo okamžitě vyjela hlídka. "Několik minut po oznámení na místo přijeli policisté, kteří na provedli prvotní úkony. Protože v tu chvíli vše nasvědčovalo spáchání trestného činu Loupež, bylo na základě shlédnutí kamerových záznamů policisty vyhlášeno celostátní pátrání po vozidle značky Volkswagen, kterým cizinci k obchodu se smíšeným zbožím přijeli," uvedl nám mluvčí policie.

     Policisté po vozidle s polskou registrační značkou a vozidle začali pátrat a jeho popis byl samozřejmě předán i do dalších krajů. 

     Právě na základě pátrací relace si hledaného vozu po třetí hodině odpoledne všimli policisté projíždějící Nepomuckou ulicí v Plzni. Na místo si proto vyžádali posily a vůz zastavili v prostoru autobusové zastávky U Školky.
     "Vozidlo bylo zastaveno a kontrolováno na území města Plzně policejní hlídkou z obvodního oddělení Plzeň 2. Následně se na místo dostavili také policisté z obvodního oddělení Plzeň Skvrňany, Plzeň - střed a hlídka speciální pořádkové jednotky. Policisté na místě trojici mužů, která se nacházela ve vozidle značky Volkswagen, zadrželi," popsal mluvčí policie. 

     Policisté tak ani ne tři hodiny po činu, po ověření, že se opravdu jedná o muže z kamerového záznamu večerky a všechny tři Bulhary v poutech převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.


 


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.