Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

A další neřidič uvízl v "pasti na hlupáky"

Zákazy vjezdu na Šumavské a Americké doslova přitahují problematické řidiče

24. března 2023 16:03 , aktualizace 16:08

Doprava Městská policie

     S železnou pravidelností informujeme o řidičích, kteří jsou natolik hloupí, že se zákazem řízení, bez řidičského průkazu nebo dokonce pod vlivem alkoholu či drog na sebe sami upozorní, protože ignorují jeden ze dvou nejznámějších zákazů vjezdu v Plzni, tedy buď ten do Šumavské ulice a nebo do uzavřeného úseku Americké třídy.

Naposledy tato "past na hlupáky" sklapla včera:

     Před osmou večer zastavili strážníci městské policie v Šumavské ulici řidiče osobního vozu Ford Mondeo, který právě projel zákazem vjezdu. Za volantem vozu seděl jednatřicetiletý muž z Trutnovska, který jednak nepředložil při kontrole řidičský průkaz a rovnou přiznal, že ho nemá, protože má zákaz řízení.

     "Následným prověřováním jsme zjistili, že muž skutečně řídí vozidlo navzdory platné blokaci řidičského oprávnění," potvrdila nám případ mluvčí strážníků s tím, že pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí si celou záležitost převzala k dořešení Policie ČR. 

Foto MP

Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.