Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Muž měl doma nelegální zbraně i trhavinu Trinitrotoluen

Když máš doma načerno zbrojní arzenál, nikdy nenaštvi svojí manželku!

6. dubna 2022 10:40 , aktualizace 10:54

Zadržení pachatele Zbraně

Partner článku – Alfa Tactical

     Mezilidské vztahy jsou velmi složité a zvláště když končí, mohou přerůst i v nenávist a snahu se pomstít. O tom se minulý týden přesvědčil i muž z Přeštic.

     Policisté ve čtvrtek 31. března krátce po jedné hodině odpoledne přijali oznámení o možném nedovoleném ozbrojování, kterého se měl muž dopustit v Přešticích. "Na policejní služebnu přišla pětatřicetiletá žena, která uvedla, že její manžel má doma několik asi nelegálně držených zbraní. Na základě lustrace osoby policisté zjistili, že ženin manžel skutečně není držitelem zbrojního průkazu," popsala tisková mluvčí policie začátek případu s tím, že policisté jeli na místo, kde jim žena vydala dvě střelné zbraně se zásobníky a střelivem.

     Případ si převzali kriminalisté a ještě téhož dne po čtvrté hodině odpoledne podezřelého muže zadrželi v Plzni. "Dvaačtyřicetiletý muž policistům sdělil, že vlastní několik střelných zbraní a doma ve skříni má uloženou dokonce i trhavinu TNT," pokračovala mluvčí policie.
     Následně policisté provedli v bytě v Hlávkově ulici v Přešticích domovní prohlídku, na kterou byl kvůli výbušnině přivolán také policejní pyrotechnik.
     "Při domovní prohlídce policisté nalezli další střelnou zbraň, střelivo a také trhavinu TNT o hmotnosti necelých 400 gramů, kterou zajistil policejní pyrotechnik. Všechny vydané předměty budou podrobeny odbornému znaleckému zkoumání," doplnila mluvčí policie.

     Muž byl po provedených úkonech propuštěn ze zadržení. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolené ozbrojování a případem se i nadále zabývají.

Foto PČR

 



Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.