Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Obchodník se zbraněmi ukrýval větší množství nelegálních zbraní

Plzeňský obchodník se zbraněmi byl obžalován z nedovoleného ozbrojování

21. října 2022 15:51 , aktualizace 16:10

Zbraně

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     V úterý 29. března proběhla v obchodě se zbraněmi v Sedláčkově ulici v centru Plzně razie kriminální policie. Podle našich informací zde mělo být zajištěno větší množství zbraní a jejich součástí, které měl mít obchodník nelegálně.
     Na přání policie jsme o tomto případu dosud neinformovali, abychom nenarušili probíhající vyšetřování.

     V minulém týdnu policie vyšetřování tohoto případu ukončila, majitel prodejny narozený v roce 1958 byl obviněn z nedovoleného ozbrojování a spis byl předán na státní zastupitelství. 

     Jak jsme již uvedli, kriminalisté z prodejny odvezli větší množství pytlů se zajištěnými věcmi, které byly dále odeslány na expertízu. "Policisté na místě zajistili desítky věcí jako jsou zbraně, části zbraní, munice a střelivo," uvedla nám k případu tisková mluvčí policie s tím, že expertíza potvrdila, že jde o zbraně a příslušenství zbraní, na jejichž držení obchodník neměl povolení.

     Státní zástupkyně nám dnes upřesnila, že v případu se jedná hlavně o přibližně čtyři desítky zbraní kategorie B a C a muž byl obžalován z nedovoleného ozbrojování ve druhém a třetím odstavci. 

     "Obviněný muž je stíhán na svobodě," dokončila mluvčí policie.

Foto: Ilustrační


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.