Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Dvě nehody na železničních přejezdech

Jeden řidič se přetlačoval s vlakem, druhý se nevěnoval řízení a vjel do kolejiště

10. ledna 2021 16:06 , aktualizace pondělí 11. ledna 08:50

Doprava Nehody Železniční nehoda

     Včera před čtvrtou hodinou odpoledne došlo na železničním přejezdu ve Starém Sedlišti ke střetu osobního vozu Mitsubishi Space s vlakem OS 7211.
     Podle tiskové mluvčí policie řidič narozený v roce 1974 na nechráněném přejezdu nedal přednost přijíždějícímu vlaku a pokusil se projet před ním, vlak ale zachytil zadní část vozu a odhodil ho stranou. Podle svého vyjádření řidič vlak neviděl kvůli oslnění sluncem.
     Jen s obrovským štěstím při nehodě nedošlo ke zranění osob, požití alkoholu u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou.
     Na železniční trati z Plané u Mariánských Lázní do Domažlic byla v úseku Tachov – Staré Sedliště přerušena vlaková doprava, pro cestující byla zajištěna náhradní autobusová doprava.

     Před osmou hodinou večer došlo k dopravní nehodě také na železničním přejezdu ve Švihově, kde se řidič narozený v roce 1986 s vozidlem Volkswagen Golf zřejmě nevěnoval řízení a vjel do vlakového kolejiště. I tato nehoda se obešla bez zranění, vozidlo z kolejiště ale museli vyrazit vyprostit hasiči.

Foto PČR

 


Prestol Holding

revitalizace panelových domů • rodinné a bytové domy • monolitické železobetonové konstrukce • developerská činnost