Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Muž, který zapálil sběrnu AVE, byl obviněn

Viníkem rozsáhlého požáru je osmatřicetiletý muž ze Slovenska

27. července 2022 13:05 , aktualizace 21:54

Cizinci Hasiči Zadržení pachatele

     V sobotu ráno jsme informovali o obrovském požáru, ke kterému došlo ve Cvokařské ulici v Plzni. V současné době již policie ukončila šetření tohoto případu a obvinila žháře, který má požár na svědomí.

Co se v pátek v noci přesně stalo?

     V noci z pátku na sobotu o půlnoci vyjeli profesionální hasiči z Plzně středu, Slovan a jejich dobrovolní kolegové z Doubravky k požáru uskladněného plastu ve sběrně druhotných surovin AVE ve Cvokařské ulici v Plzni, který se velice rychle rozšířil na plochu asi čtyři sta metrů čtverečních.
     Policie poté z důvodu bezpečnosti uzavřela vjezd do Cvokařské ulice, zatímco hasiči, aby se k ohni dostali, museli rozebrat ploty areálu jak z Cvokařské ulice, tak i ze sousedního autobazaru. Na uhašení pak nasadili tři C proudy a hasební pěnu.


Dopadení a obvinění pachatele

     Jako zcela první ale na místě zasahovala hlídka policistů z obvodního oddělení Doubravka, která si požáru všimla při projíždění kolem. Policisté okamžitě prověřili, zda už jsou hasiči na cestě a prověřili i místo události, aby vyloučili, že by mohl být někdo uvnitř.

     Při tom se jim od svědků podařilo nejen získat popis pachatele, který měl plasty ve dvoře zapálit, ale také ho podle tohoto popisu nedaleko nalézt a samozřejmě okamžitě zadržet. "Policisté patnáct minut po půlnoci zadrželi nedaleko místa požáru podezřelého sedmatřicetiletého cizince. Kriminalisté z oddělení obecné kriminality již také zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci," uvedla nám následující den mluvčí policie s tím, že kolegové na případu stále intenzivně pracují.

     "Vlivem požáru došlo ke zničení více jak 40 tun plastového odpadu slisovaného do balíků a dále plechových panelů oplocení. Tepelnou degradací došlo i k poškození čtyř zaparkovaných motorových vozidel, k poškození solární kamery a ochranné sítě proti úletu sběrných surovin," doplnila nám dnes mluvčí policie s tím, že celková výše škody byla předběžně odhadnuta na dvě stě padesát tisíc korun.

     Díky svědkům z místa, rychlé reakci doubraveckých obvoďáků a následné dobré práci kriminalistů se žháři, podle našich informací osmatřicetiletému muži ze Slovenska, podařilo zapálení skladu dokázat a již ho také obvinit z trestného činu Poškození cizí věci. 
     Muž se podle našich informací přiznal, ale tvrdí, že to bylo nechtěné a oheň vznikl od jeho cigarety.

Poděkování hasičům a policistům

     O poděkování všem zasahujícím hasičům i policistům nás požádal majitel autobazaru, který požár také ohrozil a poškodil v něm několik vozů: "Všem hasičům a policistům, kteří se zúčastnili této akce, bych chtěl alespoň prostřednictvím Krimi - Plzeň moc poděkovat, protože tu noc na to nebyl čas. Bez jejich rychlé reakce a obrovského nasazení by byly škody obrovské, ale díky nim se toho povedlo hodně zachránit. Velké děkuju," uvedl nám s prosbou o veřejné poděkování.


 



D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.