Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Za tři dny "udělal" kavárnu, kosmeťák, dům a v autosalonu navíc ještě šlohl auto

Velice pracovitý zloděj způsobil škodu za milion, na soud si teď počká ve vazbě

9. ledna 2023 09:21 , aktualizace 10:54

Krádež Vazba Vloupání Zadržení pachatele

     Opakovanými krádežemi vstoupil do nového roku muž ze Sokolova, policisté ho dopadli dvakrát během tří dnů.

     V prvním případě v sobotu 31. prosince krátce po třetí hodině ráno přes přístavek vnikl do kavárny v Karlových Varech, kde v chodbě poškodil bezpečnostní zařízení, prohledal prodejnu a odcizil z ní platební terminál, mobilní telefon a klíč, kterým si otevřel dveře do sousedního kosmetického salonu. Z toho následně odcizil finanční hotovost a mobilní telefon. 

     Lup ale muži podle všeho nestačil, a tak se přesunul k sousednímu autosalonu Peugeot, kde po vniknutí do budovy odcizil notebook, oblečení a klíče od celkem třinácti vystavených vozidel. Jedno vozidlo v hodnotě téměř 900 tisíc následně pomocí klíče nastartoval a chystal se s ním odjet.
     To se mu ale nepovedlo, jelikož byl přistižen pracovníkem bezpečnostní služby, takže z prodejny utekl. Přivolaným policistům se ho ale v krátké době povedlo zadržet.

     Následně byl zloděj převezen na policejní oddělení, kde byl celý případ pečlivě zadokumentován a muž byl po provedení všech nezbytných úkonů propuštěn.

     Zloděje ale ani probíhající šetření neodradilo od další trestné činnosti a hned v pondělí 2. ledna po půl osmé ráno v Karlových Varech vnikl do rodinného domu, přičemž poškodil vstupní dveře a dvě okna vedoucí do sklepních prostor. Uvnitř domu pak odcizil porcelánovou vázu a svazky klíčů.

     Díky sousedům, kteří zaznamenali řinčení skla a na místo přivolali policisty, byl ale zloděj ještě v domě znovu zadržen. 


     "Svým jednáním měl muž způsobit celkovou škodu na poškozených a odcizených věcech téměř 1 milion korun. Kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů Krádeže, Porušování domovní svobody a Poškození cizí věci," uvedl tiskový mluvčí policie s tím, že policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval a na základě rozhodnutí soudu byl muž do vazby vzat.
     V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let. 

Foto, video: PČR

TUEBOR General Service

Ostraha objektů • Služba na akcích • Střežení VIP osob • Pulty centrální ostrahy • Projekty PZTS/EZS • Výjezdová jednotka v Plzni, Rokycanech, Sušici, Klatovech, Domažlicích i Tachově • Poradenská činnost