Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Zloděj aut byl zároveň i pořádný smolař

Recidivistu chytili v kradeném autě v Maďarsku, do Čech se tedy vrátil jiným kradeným vozem

8. února 2023 09:31 , aktualizace 09:31

Krádež Vazba Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     V pátek 3. února policisté při silniční kontrole nedaleko Nýřan zastavili a kontrolovali osobní vůz Volkswagen Passat. Při kontrole ale zjistili, že řidič je v celostátním pátrání a vozidlo, které řídil je hlášené jako ukradené v Maďarsku.

    Policisté tedy muže zadrželi a celý případ předali kriminalistům, kteří muže spojili hned s několika případy krádeží, kvůli kterým po něm již pátrali.
    "Operativně pátrací činností policisté zjistili, že muž v posledním měsíci na Hostouňsku odcizil odstavené neuzamčené vozidlo, ve kterém se nacházel pracovní oděv, náčiní a další věci, čímž způsobil škodu ve výši přes 121 tisíc korun. Odcizený automobil následně nechal odstavený u obce Stod.
     Pár dní poté odcizil další vozidlo na Kdyňsku. Ve vozidle se nacházely dva kusy pánských peněženek s doklady a finanční hotovostí, klíče a nářadí. Odcizením vozidla a věcí tak způsobil škodu přesahující částku 60 tisíc korun.
     Tímto ukradeným vozidlem poté odjel do Maďarska, kde byl na hraničním přechodu mezi Maďarskou republikou a Rumunskou republikou zastaven a kontrolován hlídkou maďarské policie a odcizené vozidlo mu bylo zabaveno,"
popsala tisková mluvčí policie.

     Recidivista nicméně neváhal a k návratu do České republiky si dopomohl další krádeží, při které v Maďarsku 31. ledna odcizil právě vůz Volkswagen Passat v němž byl v pátek zadržen.

     Kriminalisté navíc zjistili, že muž, který byl za krádeže v posledních třech letech odsouzen a teprve v prosinci loňského roku byl podmínečně propuštěn z výkonu trestu, v několika případech natankoval na benzinových čerpacích stanicích do vozidel palivo a bez zaplacení odjel. 

     "Domažličtí kriminalisté zahájili trestní stíhání devětačtyřicetiletého muže z Domažlicka z pokračujících přečinů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, jelikož motorová vozidla řídil, ačkoliv mu byl uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel," doplnila mluvčí policie s tím, že případy krádeží se čeští i maďarští policisté stále zabývají a v sobotu rozhodl Okresní soud v Domažlicích o umístění obviněného do vazby.

Foto PČR

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.