Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Dvě znásilnění, v prvním případě osmnáctileté dívky, ve druhém osmatřicetileté ženy

Obě znásilněné ženy útočníci k sexu donutili bitím a výhrůžkami

5. listopadu 2022 08:06 , aktualizace 08:17

     Jedním z nejodpornějších a nejzávažnějších trestných činů je bezesporu znásilnění. Kriminalisté v poslední době řešili hned dva opravdu děsivé případy, kdy oběti násilníky dokonce znaly. 

Násilník se za ženou několikrát vrátil

     V polovině října přišel za osmatřicetiletou ženou do bytu v Sokolově muž, kterého znala. Po chvíli se ale návštěva pro ženu změnila v noční můru.
     "Muž začal po ženě požadovat finanční hotovost, ale ta mu odmítla jakékoliv peníze vydat. Po několika minutách měl muž začít ženu ohrožovat nožem, přitom jí vyhrožovat zabitím a zároveň jí nutit, aby si vzala drogu, kterou připravil na stole. Žena to odmítala, ale nakonec ze strachu o svůj život drogu užila.
      Poté jí měl muž násilím odvléct do pokoje, kde jí měl začít svlékat a nutit k souloži. Žena se měla bránit a odmítat. Nakonec jí měl muž svázat ruce a opět jí ohrožovat nožem. Žena se ze strachu o své zdraví přestala bránit a muž na ní měl vykonat soulož,"
popsal nám podrobně první znásilnění tiskový mluvčí policie.

      Bohužel pro ženu tím ale hrůza neskončila. "O den později měl muž za ženou opět přijít a i tentokrát jí měl vyhrožovat znásilněním a zabitím. Po pár hodinách ale muž bytovou jednotku opustil, aniž by ženě cokoliv udělal," uvedl mluvčí policie a pokračoval: "Na přelomu října a listopadu měl muž využít situace a vstoupit do bytu ženy. Poté po ní měl požadovat finanční prostředky ve výši několika tisíc korun. Následně měl muž vzít nůž a začít s ním ženu ohrožovat. Po několika minutách měl nůž přiložit ke svému zápěstí a vyhrožovat sebepoškozením.
     Po chvíli měl muž svého jednání zanechat a z kabelky ženě vzít peníze, několik krabiček cigaret a sušenek. Nakonec měl ženě vyhrožovat tím, že pokud mu peníze nesežene, tak jí znásilní.
     Po neustálém naléhání po finančních prostředcích měl ženu položit na gauč a začít jí svlékat. Ta mu měla říct, že mu tedy finanční prostředky vydá a muž jí nechal z gauče odejít, přičemž jí ale stále vyhrožoval zabitím."

     V tu chvíli žena využila nepozornosti muže a vzala si mobilní telefon s tím, že celou věc oznámí na policii, načež násilník zareagoval okamžitým útěkem z okna po hromosvodu.

     Žena následně jeho jednání na telefonní linku 158 opravdu oznámila a policisté se případem začali okamžitě zabývat a po násilníkovi pátrat. O několik hodin později byl šestatřicetiletý muž zadržen.

     "Kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažných zločinů Znásilnění a Loupeže, zločinu Vydírání a přečinů Nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, Nebezpečného vyhrožování a Porušování domovní svobody," doplnil mluvčí policie s tím, že policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval a na základě rozhodnutí soudu byl muž do vazby vzat.
      V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.

Dívku u hřbitova znásilnil známý jejího přítele

     V neděli 9. října po druhé hodině v noci si v malé obci na Sušicku na teprve osmnáctiletou dívku počíhal muž, který jí zezadu chytil za krk a zatímco jí škrtil a držel ucpaná ústa, aby nemohla křičet, odvlekl ji k místnímu hřbitovu. 
     Tam dívce začal vyhrožovat, že jestli se mu nepodvolí, zabije jí. Dívka se sice pokoušela bránit, ale útočník ji začal bít pěstmi a vyhrožovat shozením ze skály. "Pod pohrůžkou zabití dívku donutil k pohlavnímu styku," uvedla tisková mluvčí policie.

     Až poté násilník dívce dovolil z místa odejít a ta polonahá a zoufalá utekla pro pomoc ke svému příteli. Ten okamžitě přivolal na místo policisty, kterým se v krátké době podařilo útočníka vypátrat a zadržet.
     Útočníkem byl překvapivě známý přítele dívky, jednatřicetiletý recidivista z Klatovska, který má za sebou již odsouzení za loupež, který se v tomto případě hájí tím, že s ním dívka měla sex dobrovolně.
     "Jednatřicetiletý muž si od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání, v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let," doplnila mluvčí policie.

Foto ilustrační, z obdobného staršího případu