Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Dvě znásilnění, v prvním případě dítěte, v druhém dospívající dívky

Kriminalisté se v současné době zabývají hned dvěma případy znásilnění dítěte mladšího osmnácti let

11. prosince 2023 19:21 , aktualizace 19:41

Zneužití dětí

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Kriminalisté se v současné době zabývají hned dvěma případy znásilnění dítěte mladšího osmnácti let. Vzhledem k tomu, že jedna oběť je nezletilá (mladší patnácti let) a druhá mladistvá (mladší osmnácti let), nebudeme uvádět jejich přesný věk.

     K prvnímu případu došlo již v polovině listopadu v Plzni v Sokolovské ulici. Ke znásilnění dívky mladší osmnácti let mělo dojít ve večerních hodinách v bytě jejího kamaráda. Podezřelý byl zadržen na místě. "Mohu potvrdit, že tímto případem se stále intenzivně zabýváme a byly zahájeny úkony trestního řízení. V tuto chvíli však nemůžeme uvést více podrobností," uvedla nám mluvčí policie.

     K druhému případu došlo v bytě ve Strašicích na Rokycansku v úterý 5. prosince v noci a znásilněnou byla holčička dokonce mladší patnácti let. "Mohu potvrdit, že jsme zadrželi podezřelého padesátiletého muže. Krajští kriminalisté ho obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění a státnímu zástupci podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby," doplnila nám informace k druhému případu mluvčí policie.
     Podle našich informací je podezřelým mužem maďarský státní příslušník.

     Shodou okolností plzeňský soud právě dnes řešil i další případ znásilnění dítěte, ke kterému došlo před třemi lety (s výše uvedenými dvěma případy nijak nesouvisející). Podle obžaloby měl osmatřicetiletý Slovák ve svém plzeňském bytě minimálně dvakrát znásilnit svou teprve čtrnáctiletou neteř.
     Podle státního zástupce si obžalovaný mimo jiné perverznosti přilehl k nezletilé dívce a začal jí strkat jazyk do pusy, pak ji zalehl a sahal jí na prsa i mezi nohama. Později jí také strkal prsty do vagíny nebo si přikládal její ruku na svůj penis a vyžadoval, aby ho masturbovala.
     Případem se policisté začali zabývat, až když dívka sexuální útoky ze strany svého strýce přiznala vychovatelkám na internátu, když se v rámci špatného psychického stavu v souvislosti se znásilněním pořezala.
     Plzeňský krajský soud dnes Erika B. za znásilnění nezletilé odsoudil k trestu odnětí svobody na šest let. 

Foto: Ilustrační




Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.