Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Jednatel "za všechny prachy"

Podvodníkovi, který mimo jiné zpronevěřil i bagr, hrozí až pět let vězení

11. března 2023 06:53 , aktualizace 07:02

Podvodníci

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

Policisté nyní uzavřeli případ několika podvodů, kterými se zabývali od loňského roku.

     Muž vystupující jako jednatel společnosti si v průběhu čtyř měsíců napůjčoval stroje a nářadí za stovky tisíc korun, přičemž ale nic z půjčeného nikdy nevrátil.
     "K prvnímu případu došlo v polovině června loňského roku, kdy muž s jednou plzeňskou společností uzavřel smlouvu o pronájmu stavebního stroje, konkrétně pásového bagru. Stroj měl po pár dnech vrátit, to ovšem neudělal, místo toho ho prodal a peníze utratil pro svoji potřebu.
      V podvodech poté pokračoval a scénář byl vždy stejný. Muž vystupoval jako jednatel jedné společnosti, i když věděl, že byl z této funkce odvolán a provozování živnosti bylo přerušeno. Ve třech případech následně uzavřel s různými firmami smlouvu o zapůjčení nářadí, jednalo se například o vibrační desky, elektrocentrály, bourací kladiva nebo diamantové vrtačky. V jednom případě si dokonce zapůjčil stavební výtah.
      Věci poté nevrátil a použil je pro vlastní potřebu nebo je zpeněžil. Poškozeným společnostem způsobil škodu přes půl milionu korun,"
popsala tisková mluvčí policie.

      Policejní komisařka zahájila trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže, kterého obvinila ze spáchání přečinu zpronevěry a podvodu. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest až pět let odnětí svobody. 

Foto ilustrační

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.