Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Autobus srazil a na místě usmrtil chodce

Karlovarská třída je ve směru z centra uzavřena, na místě jsou všechny záchranné složky

Autor: Petr Novák pondělí 25. března 07:07 , aktualizace čtvrtek 18. dubna 18:18

Doprava Nehody Smrt

     Dnes ráno těsně před šestou hodinou došlo v Plzni na Karlovarské třídě u Družby k tragické dopravní nehodě, během které autobus linky č. 30 jedoucí směrem z centra města na Košutku srazil a na místě usmrtil chodce. 


     K nehodě samozřejmě okamžitě vyjely všechny záchranné složky, ale muži se již pomoci nedalo a lékař musel konstatovat jeho smrt. "My jsme u muže narozeného v roce 1964 přes dvě desítky minut prováděli kardio-pulmonálni resuscitaci. Přes veškerou jejich snahu se bohužel již nepovedlo obnovit životní funkce zraněného muže a lékař konstatoval jeho úmrtí na místě," uvedla nám mluvčí záchranářů.

      Záchranáře tak vystřídal koroner, na místo vyjel výjezd kriminální policie a také specialisté z firmy Drony SIT k přesnému zaměření místa.

     Karlovarská třída je ve směru z centra uzavřena a podle hasičů tak bude ještě asi dvě hodiny.

     Nehodu v tuto chvíli na místě stále ještě šetří dopravní policisté i kriminalisté. Čekáme na jejich zprávu a po obdržení samozřejmě informace doplníme.

Aktualizujeme:

     "Dle dosud zjištěných skutečností přecházel starší muž vozovku po přechodu pro chodce a došlo ke střetu s autobusem MHD. Světelné signalizační zařízení bylo v té době vypnuté. Bohužel i přes veškerou snahu záchranářů chodec na místě zemřel. V autobuse v době nehody nikdo necestoval.
     U řidiče byla na místě provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem, u chodce byla nařízena soudní pitva. Policisté se nehodou zabývají a ve věci zjišťuji veškeré okolnosti,"
doplnila informace mluvčí policie s tím, že policisté žádají případné svědky této dopravní nehody, kteří by měli jakékoliv informace, aby se dostavili na nejbližší obvodní odděleni Policie České republiky nebo zavolali na bezplatnou linku 158.