Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

"Fakt jsem nic nepil a řidičák nemám, umím ale řídit traktor!"

Hned čtyři řidiči, kteří neměli za volantem co dělat, na sebe během víkendu upozornili sami

Autor: Jana Holá úterý 19. března 16:12 , aktualizace čtvrtek 21. března 13:33

Alkohol Cizinci Městská policie Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Opilí řidiči dnes o víkendu v Plzni vysloveně usnadňovali strážníkům práci, když na sebe sami upozorňovali dopravními přestupky páchanými přímo před zraky hlídek.

     V prvním případě řidič v sobotu v půl čtvrté ráno najel na chodník v Plzni Skvrňanech přímo u hlídky strážníků a zůstal zde stát.


     "Hlídka se rozhodla řidiče kvůli podezření z přestupku zkontrolovat a při předkládání dokladů se z dotyčného linul nezaměnitelný zápach alkoholu. Na dotaz strážníků, zda sedmatřicetiletý muž před jízdou požil nějaký alkohol odpověděl, že nikoli, ale že je astmatik a jeho lék prý ovlivní výsledek dechové zkoušky, které se evidentně snažil vyhnout.
     Po tom, co zjistil, že strážníky touto výmluvou neoslnil po chvíli, přiznal, že alkohol požil, ale už kolem desáté hodiny večer,"
popsala tisková mluvčí městské policie a pokračovala: "I přes mužovo údajné potíže s dechem nakonec dechovou zkoušku na alkohol úspěšně dokončil, kdy první vyšla s výsledkem 1,10 promile a druhá 1,15."

     Celou záležitost včetně opilého řidiče si na místě od strážníků převzala státní policie.

     K dalšímu případu došlo týž den před jedenáctou hodinou večer na křižovatce Americké třídy a Anglického nábřeží, kde řidič osobního vozu Alfa Romeo s polskou registrační značkou a čtyřčlennou polsko-ukrajinskou posádkou nedal přednost služebnímu vozu strážníků jedoucímu po hlavní silnici.


     "Díky dobré reakci našeho strážníka nedošlo k dopravní nehodě, ale podezření z přestupku bylo na světě. Po tom, co strážníci vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla jim dotyčný sdělil, že nikdy řidičské oprávnění nevlastnil, ale že řídit umí, protože od svých mladých let řídí traktor," popsala tisková mluvčí městské policie.

     Aby toho nebylo málo z vozidla i řidiče se linul silný zápach po alkoholu a po dotazu, zda řidič požil před jízdou nějaký alkohol, ten odpověděl, že měl dvě piva.
     "Následná dechová zkouška ale ukázala 1,43 promile. Devatenáctiletý řidič byl spolu s ostatními cestujícími předán přivolané státní policii a je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu," popsala mluvčí městské policie. 

     V noci ze soboty na neděli po druhé hodině pak hlídku strážníků zaujala velmi podivná jízda osobního vozu jedoucího po Domažlické ulici, takže se rozhodli řidiče zastavit a zkontrolovat.
     "Již při prvotním oslovení bylo zcela evidentní, že šestačtyřicetiletý řidič je pod vlivem a hodnota promile v tomto případě nebude určitě malá. Řidič po vystoupení z vozidla vrávoral, byl z něj cítit alkohol a jeho vyjadřování hovořilo samo za sebe. Dušoval se, že žádný alkohol nepil, ale po následně provedené dechové zkoušce přístroj ukázal hodnotu 1,98 promile," uvedla mluvčí městské policie.

     Řízení v opilosti ale nebyl jediný mužův problém. "S řidičem se ve vozidle nacházela i jeho spolujezdkyně a řidič si náhle vzpomněl, že jedou z oslavy, což potvrdila i žena ve vozidle, a on, že vypil dvě piva. V závěru ještě předložil řidičský průkaz z jiného státu, který ale nebyl v našich registrech vůbec nalezen, a nezdráhal se zvesela poučovat hlídky na místě, jak to chodí v jiných zemích," doplnila mluvčí městské policie s tím, že řidiče si následně pro podezření ze spáchání trestného činu převzali státní policisté.

     Řidič Škody Octavia, kterého si strážníci ve tři hodiny ráno na Domažlické třídě všimli kvůli nesvítícímu levému přednímu světlu, sice opilý nebyl, ale pro podezření z trestného činu byl také předán policistům.


     "Po zastavení vozidla šestadvacetiletý řidič na výzvu k předložení dokladů potřebných k řízení vozidla odpověděl, že má uložený platný zákaz řízení. Strážníci tuto skutečnost ověřili a byla pravdivá, řidič neměl za volantem co pohledávat až do prvního měsíce příštího roku," uvedla mluvčí městské policie.

Foto MP a KP
Video MP




 


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.