Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Další zátah Toxi týmu - devět dealerů pervitinu zatčeno

Toxi tým kriminální policie nyní dokončil dva případy a zlikvidovat tak dvě organizované skupiny prodejců drog

18. června 2022 11:38 , aktualizace 12:15

Drogy Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical

     Tachovský Toxi tým kriminální policie ve spolupráci s dalšími policisty provedl dva větší zásahy proti osobám, které podezíral z drogové trestné činnosti.
     Na základě provedeného šetření, zjištěných skutečností a zajištěných důkazů tak mohl 
v minulých dnech policejní komisař sdělit obvinění ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy celkem devíti osobám.

Pět zadržených

     V prvním případě policisté zadrželi dvě ženy a tři muže, kteří prováděli nákup a prodej drog nejen v Plzeňském kraji, ale i na dalších místech západních Čech.
     "Konkrétně jde o dvaatřicetiletou ženu, která v období uplynulých dvou let nakupovala pervitin a marihuanu. Drogy pak dále prodávala nejméně 34 ustanoveným osobám. Při domovní prohlídce policisté nalezli a zajistili digitální váhu, plastovou uzavíratelnou přepravku s obsahem krystalické látky vykazující dle orientační detekce přítomnost metamfetaminu.
     Dále se zadržení týkalo pětatřicetiletého muže, u kterého kriminalisté zjistili, že opakovaně distribuoval pervitin výše uvedené ženě, a to od měsíce září roku 2021. Muž jí prodal pervitin řádově ve stovkách gramů. Na tohoto obviněného byl podán návrh na jeho vzetí do vazby, kterému soud vyhověl.
     Třetím zadrženým je devětatřicetiletý cizinec, který kromě pervitinu obchodoval i s marihuanou. Uvedené drogy distribuoval nejméně 15 osobám, a to v době od ledna 2021 do dubna 2022.
     Čtvrtou zadrženou je šestatřicetiletá žena, která prodávala pervitin od května 2021 do doby svého zadržení, kdy v místě jejího bydliště policisté v rámci domovní prohlídky nalezli a zajistili plastovou uzavíratelnou přepravku s obsahem krystalické látky.
     Posledním zadrženým je 34letý muž, který v případu figuruje jako řidič, jenž zajišťoval převoz drogy určené k distribuci. Tuto činnost vykonával nejméně v měsíci lednu a dubnu tohoto roku,"
podrobně popsala mluvčí policie první případ s tím, že dva muže a jednu ženu obvinil policejní komisař z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a zbývající dva ze zadržených obvinil ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. 

Čtyři zadržení

     Dalším případem se Toxi tým zabýval od února letošního roku, přičemž minulý týden v úterý postupně zadrželi tři osoby. "Trestná činnost dalšího, tedy čtvrtého muže ve věku 31 let, byla zjištěna při následných úkonech, kdy vyšlo najevo, že usnadňoval opatření drogy za účelem následné distribuce tím, že jednomu z obviněných zajišťoval odvoz se záměrem nákupu omamné a psychotropní látky a dále sám poskytl drogu dalším osobám k užívání.
     Druhý, také jednatřicetiletý pachatel, si pervitin obstarával již od poloviny roku 2021 a dále jej v nejméně třinácti případech prodával. Policejní komisař oba muže obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
     Další z obviněných, třiačtyřicetiletý muž, si měl nejméně v době od měsíce ledna letošního roku do doby zadržení opatřovat omamnou a psychotropní látku metamfetamin, který následně distribuoval nejméně 20 ustanoveným odběratelům. Při domovní prohlídce vydal digitální váhu určenou k vážení pervitinu.
     Poslední dvaapadesátiletý obviněný muž distribuoval drogu ve stejné době, a to i přes to, že byl v letošním roce za takový čin již odsouzen. Oba zmiňované muže obvinil policejní komisař ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,"
popsala tento druhý případ mluvčí policie a dodala, že všichni obvinění jsou trestně stíháni na svobodě.


 



Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.