Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Alkohol a drogy za volantem

Čtyři případy z víkendu - podívejte se, s čím se na silnici můžete potkat

25. února 2019 11:06 , aktualizace 11:40

Alkohol Drogy

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

Alkohol a pervitin

     V sobotu před osmou večer došlo k dopravní nehodě v Bukovci. Pětatřicetiletý řidič jedoucí s vozidlem Honda CR-V při odjezdu od místní hospody narazil do zaparkovaného Fordu Mondeo a bez poskytnutí zákonné součinnosti z místa ujel.
      Řidič byl do hodiny policisty vypátrán zhruba tři kilometry od místa dopravní nehody v prostoru rekreačních chat. Muž se podrobil dechové zkoušce s výsledkem 1,36 promile alkoholu v krvi, policisté u něj provedli i orientační test na přítomnost drog a ten prokázal ve slinách přítomnost pervitinu.
     Šetřením bylo dále zjištěno, že řidič v minulosti pozbyl řidičské oprávnění, vozidlo nebylo řádným způsobem zaevidováno a bylo bez sjednaného zákonného pojištění.

Marihuana

     Policisté prověřují jednání cizince v Plzni. Toho policisté zastavili v neděli kolem deváté večer ve vozidle Lexus, když projížděl Perlovou ulicí. Policisté při kontrole řidiči provedli test na přítomnost omamné a psychotropní látky, který byl s pozitivním výsledkem na látku canabis. Muž dále nebyl schopen předložit zelenou kartu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a případ dále šetří.

Pervitin

     Policisté prověřují jednání 37letého muže z Rokycan. Toho zastavili v sobotu v odpoledních hodinách ve vozidle Škoda Fabia, když projížděl ulicí 1. máje v Hrádku. Policisté při kontrole řidiči provedli test na přítomnost omamné a psychotropní látky, který byl s pozitivním výsledkem na látku amfetaminy, tedy pervitin. Dále policisté zjistili, že muž řídí vozidlo, ačkoliv mu tato činnost byla v minulosti zakázána a byl mu uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení.

Alkohol

     V sobotu dopoledne policisté zastavili v Domažlicích v ulici 28. října šestapadesátiletého muže ve vozidlu Renault Megane. Policisté muže vyzvali k dechové zkoušce, která ukázala pozitivní výsledek 2,13 promile alkoholu v krvi, opakované měření bylo s výsledkem 2,17 promile alkoholu v krvi. Případem se policisté Obvodního oddělení Domažlice dále zabývají.

Foto: PČR

 

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.