Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Alzu si zase otevřel pomocí kamenů a "nakoupil" za desetitisíce

Pachatel, kterého před pár dny pustili z vězení, si nyní odnesl desítky mobilů a tabletů

5. října 2021 15:55 , aktualizace čtvrtek 24. března 15:05

Krádež Vloupání Zadržení pachatele

     V noci z pondělí na úterý 28. září opět došlo k vloupání do prodejny Alza v parkovacím domě Rychtářka. Po jedné hodině v noci zde, jako již v jednom z předchozích případů, zloděj pomocí tří velkých kamenů z hromady před prodejnou prorazil prosklené dveře a vnikl dovnitř.
     Uvnitř prodejny se pak muž díky závadě zabezpečovacího systému nerušeně procházel mezi regály a vybíral si zboží, jako kdyby byl na nákupu. Zloděj se zaměřil hlavně na telefony a tablety značky Samsung a Apple, kterých si nabral několik desítek.
     Bohužel zabezpečovací zařízení vlivem závady zloděje zachytilo až při odchodu z prodejny, takže ačkoli hlídky bezpečnostní služby a policie na místo dorazily během necelých dvou minut od vyhlášení poplachu, zloději se podařilo i s lupem uprchnout. Na místo byl přivolán kriminalistický technik k zajištění veškerých stop a policisté po pachateli začali intenzivně pátrat.

     Na výslovnou žádost policie jsme o vloupání neinformovali dříve, abychom nemařili pátrání po pachateli. Na základě zjištěných stop, kamerových záznamů a operativní práce kriminalistů v terénu se policistům v následujících dnech podařilo dostat zloději na stopu a v noci na dnešek ho i zadržet.
     Podle naších informací se jedná o muže narozeného v roce 1958, který ve vloupáních a krádežích není žádným nováčkem. Jedná se totiž o recidivistu, který byl za obdobnou trestnou činnost jako v tomto případě již v minulosti odsouzen a vězení opustil pouhých několik dní před vloupáním do Alzy. 

O dvou předchozích případech vloupání do prodejny Alza jsme psali zde:

Útočník z Alzy dopaden! Přinášíme podrobnou zprávu Policie ČR

Útočník z Alzy dopaden! Přinášíme podrobnou zprávu Policie ČR

26. 03. 2018, 17:08, aktualizace 09. 04. 2018, 08:33

Za recidivistou zůstaly vydrancované firmy včetně plzeňské Alzy

Podívejte se, jak „udělali“ Alzu

Podívejte se, jak „udělali“ Alzu

30. 04. 2021, 09:48, aktualizace 30. 04. 2021, 12:15

Kriminalisté nám dnes poskytli video vyrabování Alzy - poznáte pachatele?


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.