Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Pozor, přichází každoroční žně kapsářů a zlodějů

Policie varuje před krádežemi z kapes i zaparkovaných vozidel

20. prosince 2023 09:15 , aktualizace 12:46

Krádež Policie

Partner článku – Za oponou


     Do konce roku již nezbývá mnoho času a čekají nás tak vánoční a novoroční svátky. Nastává tedy opět doba, kdy se vypravujeme do obchodů s cílem nakoupit dárky nebo si napěchovat ledničku jídlem. Mnozí podlehnou nákupní horečce a v přeplněných dopravních prostředcích, na trzích, v obchodech a na ulicích nevěnují patřičnou pozornost svým taškám, batohům a kabelkám. Policisté pak registrují jedno hlášení krádeže za druhým.    

     Varování se týká i majitelů vozidel, kteří zaparkují a zanechávají ve vozidlech různé věci, které lákají zloděje. Nezanechávejte na viditelných místech žádné cenné věci, doklady a tašky. 

     Právě kabelka zanechaná na sedadle spolujezdce zaparkovaného vozu Renault Kango zřejmě v pondělí ráno před šestou hodinou zaujala zloděje procházejícího sady Pětatřicátníků v Plzni.
     Zloděj rozbil okno vozu a kabelku, ve které byl mimo jiné i mobilní telefon, klíče a peněženka s penězi, platebními kartami i doklady, odcizil a z místa rychle zmizel.

     "Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a po pachateli pátráme," uvedla k případu tisková mluvčí policie.

Policisté radí:

  • zvýšenou pozornost věnujte kabelkám zavěšeným přes rameno, kabelka by měla  být zapnutá a těsně u těla 
  • nenechávejte peněženku či jiné důležité doklady navrchu tašek nebo kabelek 
  • doklady a peníze oddělujte zvlášť 
  • finanční prostředky nenoste pohromadě, doporučujeme rozmístit na několika  místech
  • peníze, doklady či jiné cennosti neukládejte v batohu na zádech, kam nevidíte
  • nenechávejte  kabelky - zavazadla bez kontroly
  • vlastníkům platební karty doporučujeme, ukládat své identifikační číslo - PIN zásadně odděleně. V případě krádeže platební karty - okamžitě volejte pobočku peněžního ústavu, ztrátu oznamte a proveďte blokaci.       

 

Za oponou

Jistota skvělého jídla a pití, vynikající gastronomické zážitky, unikátní a inspirativní prostředí... Chutě. Radost. Zážitky. ZA OPONOU.