Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Další auto v kolejišti, tentokrát u Nového divadla

Tento umělec v ranní špičce na půl hodiny zablokoval tramvajovou dopravu téměř v půlce Plzně

čtvrtek 18. ledna 14:52 , aktualizace 15:11

Auto v kolejišti Doprava Nehody

Partner článku – www.rb.cz


     O plzeňském fenoménu "auto v kolejišti" píšeme bohužel často a již mnohokrát jsme uvedli, že tramvajáci i hasiči mají s tímto problémem tak rozsáhlé zkušenosti, že vyproštění vozů z kolejí bývá většinou otázkou pouhých minut. Dnes ráno ale nešikovný řidič tramvajovou dopravu v centru Plzně zablokoval na téměř půl hodiny.


video čtenář

     Těsně po půl sedmé vjel mladší řidič ze sadů Pětatřicátníků do kolejiště vedoucího směrem na Skvrňany a místo toho aby hned zastavil, v jízdě pokračoval a jako mnoho řidičů před ním po projetí tramvajové zastávky uvízl v kolejišti. Tím znemožnil průjezd tramvají linky číslo 2, které následně zablokovaly frekventovaný dopravní uzel, kde se všechny plzeňské tramvajové linky kříží. 
     "Tato situace velmi ztížila již dobře nacvičené vytažení vozu pomocí tramvaje, ta totiž neměla kam couvat. Dispečeři dopravních podniků museli tramvaje linky číslo 2 jedoucí ze Skvrňan odklonit přes Palackého náměstí a několik tramvají stejné linky v opačném směru odstavit u Zvonu, aby trať uvolnili. Až poté bylo možné vozidlo z kolejiště vytáhnout," vysvětlil nám komplikace dnešního vyprošťování auta z kolejiště mluvčí PMDP

     Celkové zpoždění dosáhlo podle mluvčího dopravního podniku 26 minut, což v tuto hodinu velkému množství lidí zkomplikovalo cestu do práce.

 Auta v kolejišti jsou v Plzni již doslova evergreenem, takže jsme k tomuto tématu již před lety vydávali dokonce i speciál:

Speciál krimi: Téměř třicet aut ročně skončí v kolejišti

Speciál krimi: Téměř třicet aut ročně skončí v kolejišti

05. 12. 2018, 10:58, aktualizace 18. 11. 2023, 19:21

Dispečeři vozí klíny i lana a auta v kolejišti vyprošťují dokonce i tramvaje

 

www.rb.cz

Jsme tu pro ty, kteří potřebují pomoci vytvořit funkční ledovací kampaň či služby call centra. K tomu využíváme naše weby s celkovou návštěvností 4 000 000 uživatelů a služby profesionálního call centra s databází více než 500 000 živých kontaktů. A to vše Vám může být k dispozici. Poptejte nás!