Foto Video

Bobři! Všude samí bobři!

"Helejte se, u nádraží běhá bobr, fakt, věřte mi!" oznamoval v noci na dnešek velmi překvapený muž

Autor: Karel Aleš středa 5. června 17:13 , aktualizace středa 12. června 12:31

Zvířata Městská policie

Partner článku – Cortusa_group


     V noci na dnešek zabloudil k plzeňskému Hlavnímu vlakovému nádraží bobr. Spokojeně štrádujícího velkého vodního hlodavce si všiml překvapený muž a na vše telefonicky upozornil Městskou policii Plzeň. Na místo samozřejmě okamžitě vyjela skupina pro odchyt zvířat, milého bobra odchytili, naložili, převezli k Radbuze a vypustili zpět do přírody.



Potkat v noční Plzni bobra není zase až tak neobvyklé, v minulosti jsme už psali:

Bobr vyrazil do pivovaru, na Kalikovák a dokonce i na Americkou

     V minulosti jsme již informovali o případu, kdy strážníci na základě oznámení překvapeného chodce vyjížděli k bráně plzeňského pivovaru odchytit bobra. "Bobr asi vyrazil na pivo do Plzeňského Prazdroje. Bohužel tam chudák nedošel poněvadž byl odchycen službou Městské policie Plzeň. No furt lepší, než aby se opil a něco jej přejelo," popsal s úsměvem muž, který si nezvyklé setkání i vyfotil. Strážníci zvíře odchytili a poté vypustili ve Štruncových sadech zpátky do řeky.

     Měsíc před tím zase jiný bobr pro změnu obdivoval parkoviště Kalikovského mlýna a prozkoumával zaparkovaná auta. Postarali se o něj strážní z bezpečnostní služby Tuebor General Service, navedli ho k řece a počkali, až bezpečně odplave.

    Rok před tím vyráželi odchytáři na podobné oznámení, tentokrát přímo do centra dění, na Americkou třídu. "Bobra vážícího asi 35 kilogramů procházejícího se po chodníku ohlásil po druhé hodině ráno na linku 112 pětatřicetiletý muž," uvedla tenkrát mluvčí strážníků.
     Strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat ukončili i tento výlet zbloudilého zvířete, také ho odchytili a v přepravce ho převezli k řece, kde ho vypustili do volné přírody. 

Foto MP

 


Cortusa_group

Pečlivě vybíráme místa, kam umístíme naše projekty. Můžete si tedy být jisti bezpečnou lokalitou v blízkosti přírody i dostupnou z hlediska občanské vybavenosti. Neděláme jen pouhé stavební projekty. Našim klientům plníme sny a přání a pomáháme jim tak vytvořit opravdový domov.