Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Video

Bytař při sérii vloupání odcizil věci za téměř milion korun

Kriminalisté muže dopadli a na základě rozhodnutí soudu byl vzat do vazby

8. března 2022 14:38 , aktualizace 14:40

Krádež Vloupání Zadržení pachatele

    Kriminalisté zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže, který se od druhé poloviny ledna až do pátku 25. února nejméně čtyřikrát vloupal do různých bytů či domů. Je ale více než pravděpodobné, že toho bude mít na svědomí daleko více.


    V prvním případě vnikl do bytu ve druhém nadzemním podlaží domu v Karlových Varech, který celý prohledal, ale nenašel nic, co by ho zaujalo.
    V dalších dvou případech v průběhu února vnikl do přízemních bytů v Karlových Varech, ze kterých odcizil elektroniku, finanční hotovost a šperky.
    Poslední zatím prokázané krádeže vloupáním se obviněný muž dopustil v pátek 25. února, kdy přelezl plot zahrady, dostal se na terasu domu a vyražením plastových dveří vnikl do bytu. Ten prohledal a odcizil z něj opět především různé šperky a finanční hotovost.

     Policisté se všemi případy zabývali a podařilo se jim pachatele, který způsobil škodu za přibližně 850 tisíc korun, nejen vypátrat, ale i zadržet.
     "Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného jednačtyřicetiletého muže z Karlových Varů do vazby, což ten akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby," uvedl tiskový mluvčí policie s tím, že muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobil větší škodu.

Video PČR

TUEBOR General Service

Ostraha objektů • Služba na akcích • Střežení VIP osob • Pulty centrální ostrahy • Projekty PZTS/EZS • Výjezdová jednotka v Plzni, Rokycanech, Sušici, Klatovech, Domažlicích i Tachově • Poradenská činnost