Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Opilý řidič ujel od nehody, při které zranil těhotnou ženu

Protijedoucí vůz doslova vyrazil ze silnice do příkopu a z místa zbaběle ujel

6. ledna 2023 16:38 , aktualizace 16:52

Alkohol Doprava Nehody Záchranáři

     Dnes před osmou hodinou ráno došlo na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary, zhruba na úrovni Všerub, k dopravní nehodě, při které osobní vůz Ford přejel do protisměru, protijedoucí vůz Audi doslova vyrazil ze silnice do příkopu a z místa okamžitě zbaběle ujel.

      Z místa bylo hlášeno zranění spolujezdkyně ve vysokém stádiu těhotenství, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo nehody a protipožární opatření, zatímco záchranáři si do péče převzali zraněnou ženu. "Třicetiletou ženu jsme transportovali k observaci do Fakultní nemocnice Plzeň," uvedla nám tisková mluvčí záchranářů.  

     Policisté mezitím pátrali po vozidle a řidiči, který nehodu způsobil. Hlídka vozidlo objevila asi kilometr od místa nehody na odpočívadle, kde byl řidič nucen zastavit kvůli při nehodě vzniklému defektu. Řidiče policisté nalezli u vozu a velmi rychle se ukázalo, proč ujel.
     "Řidič narozený v roce 1996 jel ve směru na Karlovy Vary, když z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru a střetl se s protijedoucím vozem Audi řidiče narozeného v roce 1992, se kterým cestovaly dvě ženy narozené v letech 1992 a 1973. Náraz vůz Audi dostal do smyku a ten poté skončil v silničním příkopu.
      Řidič Fordu z místa nehody ujel a byl později hlídkou policistů vypátrán, kdy u něj provedená dechová zkouška na alkohol ukázala 1,6 promile alkoholu,"
uvedla tisková mluvčí policie s tím, že se policisté nehodou samozřejmě dále zabývají.

Foto HZS

Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.