Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Z převrácené cisterny unikají tisíce litrů benzínu

U vážné dopravní nehody zasahuje sedm jednotek hasičů, silnice je zcela uzavřena

14. července 2023 07:47 , aktualizace 10:02

Doprava Hasiči Nehody


     Dnes před čtvrtou hodinou ráno došlo u Bezděkova na Tachovsku k dopravní nehodě, při které se převrátila cisterna transportující benzín a naftu. Při havárii se bohužel protrhl plášť jedné z komor cisterny a ven začalo unikat velké množství benzínu.

     K nehodě vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo nehody a vyprostili řidiče vyříznutím čelního skla kabiny. Zároveň zajistili protipožární opatření a začali řešit značné množství unikajícího paliva.

     "Dle informací řidiče by mělo být v komoře s benzínem čtrnáct tisíc litrů. Bohužel, vzhledem k poloze cisterny se nedaří únik zastavit přímo z cisterny. Benzín tak uniká do kanálové vpusti a proto hasiči vytvořili hráze pro zachytávání," popsal nám mimořádně nebezpečný zásah tiskový mluvčí hasičů.

    "Zatím se podařilo zachytit asi 300 litrů, a tento benzín byl přečerpán do přistavené cisterny, kterou přivezli hasiči z ČEPRA. Navíc bylo třeba třeba řešit únik do přilehlého vodního toku a proto se staví norné stěny," pokračoval.

     V cisterně stále zůstává nafta v nepoškozené komoře a i to je předmětem řešení, aby ji bylo možno bezpečně odčerpat.

     Podle tiskové mluvčí policie mělo být příčinou nehody dle všeho usnutí řidiče narozeného v roce 1987 a škoda přesáhla milion korun. Řidič se po nehodě podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem.

     Silnice číslo 21 z Nové Hospody na Planou je stále uzavřena a doprava je vedena přes Bezděkov.

Foto HZS

 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.