Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Cyklista střet s autem nepřežil

Aktualizace článku: Starší muž vjel na kole přímo před přijíždějící auto

24. dubna 2023 17:29 , aktualizace 17:29

Cyklista Doprava Nehody Smrt

Aktualizace:

     Bohužel musíme článek aktualizovat. Přes obrovskou snahu všech na místě a následně i posádky vrtulníku Letecké záchranné služby muž svým rozsáhlým zraněním podlehl.
     Vyšetřování nehody tak přebírají kriminalisté, kteří již také nařídili soudní pitvu zemřelého muže.

Původní článek:

     Dnes před půl jedenáctou dopoledne došlo na silnici mezi Klatovy a Nepomukem u Petroviček k velmi vážné dopravní nehodě, při které se střetl osobní vůz Škoda Octavia s cyklistou. Z místa bylo hlášeno rozsáhlé zranění staršího cyklisty, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a byl povolán i vrtulník Letecké záchranné služby.

     Hasiči zajistili místo nehody, asistovali záchranářům při ošetřování zraněného a zajistili plochu pro přistání vrtulníku. Starší cyklista utrpěl velmi vážná zranění, na místě nehody musel být záchranáři resuscitován a poté leteckou záchrannou službou v kritickém stavu transportován na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín.

     Jak k nehodě došlo, nám popsala tisková mluvčí policie: "Cyklista narozený v roce 1947 vyjížděl na jízdním kole z vedlejší pozemní komunikace na hlavní, kdy pravděpodobně nedal přednost v jízdě řidiči osobního vozidla narozenému v roce 1986 jedoucímu po hlavní silnici ve směru jízdy od obce Petrovičky k obci Nepomuk. Došlo ke střetu, při kterém cyklista utrpěl zranění a byl letecky transportován do nemocnice. Dechová zkouška řidiče vozidla byla negativní."

Foto HZS