Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Na dálnici začal hořet vůz, údajně v něm měli být lidé

Na místo vyjely všechny záchranné složky a vzlétl i vrtulník LZS

16. července 2021 10:26 , aktualizace 10:26

Dálnice Nehody Záchranáři

     Včera před šestou hodinou večer došlo na 49. kilometru dálnice D5 ve směru z Plzně na Prahu k dopravní nehodě a následnému požáru osobního vozu. "Osmasedmdesátiletý řidič jel s osobním automobilem Mercedes, při jízdě se plně nevěnoval řízení a narazil přední částí vozidla do zadní části návěsové jízdní soupravy jedoucí ve stejném jízdním pruhu," popsala tisková mluvčí policie s tím, že po nárazu začal osobní vůz hořet, jeho řidič strhnul řízení a narazil do pravých krajních svodidel. Neovladatelný vůz několik metrů pokračoval podél svodidel a poté zůstal stát v odstavném pruhu dálnice.
      Protože svědek nehody při jejím nahlášení uvedl, že v hořícím autě zůstali zaklínění lidé, na místo vyrazily všechny záchranné složky a vzlétl i vrtulník LZS, nakonec se ale ukázalo, že oznámení bylo silně přehnané, řidič z vozu sám vystoupil a krom několika odřenin zranění neutrpěl.
      "Dechové zkoušky na alkohol u obou řidičů byly negativní. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na více než půl milionu korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dálničního oddělení Svojkovice," doplnila mluvčí policie. 

      K další dopravní nehodě došlo v koloně, která se na dálnici začala tvořit. "V souvislosti s touto událostí došlo k dopravní nehodě, kdy za kamionem jela žena narozená v roce 1992 s vozidlem Škoda Superb a za ní muž narozený v roce 1973 s vozidlem Toyota Avensis. Muž dle všeho nedodržel bezpečnou vzdálenost za vozidlem a došlo ke střetu," popsala mluvčí policie.
      Při této nehodě utrpěla zranění řidička. "Transportovali jsme do Fakultní nemocnice Lochotín ženu narozenou v roce 1992 s lehčími zraněními," uvedli záchranáři. ještě před tím policisté u řidičky i řidiče provedli dechovou zkoušku, která vyšla u obou s negativním výsledkem.
      Po této nehodě byla dálnice zcela uzavřena, doprava byla odkláněna na sjezdu na Cerhovice.

Foto PČR

 



Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.