Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Havárie uzavřela dálnici D5 z Prahy na Plzeň

Zhruba na úrovni Mýta právě teď zasahují všechny záchranné složky

1. března 2022 15:10 , aktualizace 16:28

Dálnice Doprava Hasiči Nehody Záchranáři

    Dnes v půl třetí odpoledne došlo na 49. kilometru dálnice D5, tedy zhruba na úrovni Mýta, ve směru z Prahy na Plzeň, k havárii a převrácení osobní vozu s přívěsem, na němž vezlo zřejmě část stavebního stroje.

    Z místa bylo hlášeno zaklínění osoby, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo události a provedli protipožární opatření, vyprostit posádku však naštěstí nakonec nebylo potřeba.

     Záchranáři si do péče převzali dva zraněné, ošetřit ale nakonec museli jen jednoho. "Na místě byl ošetřen muž narozený v roce 1972, bez viditelných zranění ponechán na místě události," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

     Dálnice je kvůli probíhajícímu zásahu uzavřena. Okolnosti havárie šetří policie.

Aktualizace:

     "Dle prvotních informací nepřizpůsobil řidič vozu Toyota narozený v roce 1972 rychlost jízdy, vlivem čehož se mu měl za vozem rozkývat přívěs s nákladem. Následně došlo k nárazu vozu do středových svodidel, který ho měl dále odrazit do pravé části vozovky, kde se vůz převrátil," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že požití alkoholu bylo u řidiče na místě vyloučeno provedenou dechovou zkouškou.
     Dopravní nehoda byla vyřešena na místě uloženou pokutou v příkazním řízení.

Foto HZS

 



T2 Reality

Jsme plzeňská realitní kancelář zabývající se prodejem, pronájmem a správou nemovitostí. Našim klientům můžeme nabídnout širokou škálu služeb, mimo jiné třeba designerské služby nebo home staging.