Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Dealery pervitinu zadrželi cestou z "nákupu"

Kriminalisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou rozbili gang dealerů pervitinu

16. března 2022 14:33 , aktualizace 15:03

Drogy Zadržení pachatele Zásahová jednotka

Partner článku – Alfa Tactical

    Další úspěch v boji proti drogové kriminalitě si připsali kriminalisté tachovského Toxi týmu, kterým se podařilo odhalit a rozkrýt gang dealerů pervitinu. Obviněni byli dva třicetiletí muži, osmadvacetiletý muž a dvaadvacetiletá žena.

    Kriminalisté Toxi týmu zjistili, že třicetiletý muž si minimálně od června loňského roku jezdil minimálně pět krát měsíčně do sousedního okresu pro pervitin. "Část nakoupeného pervitinu si dotyčný ponechal pro svoji potřebu, část prodával či zdarma poskytoval nejméně devatenácti ustanoveným odběratelům," uvedla tisková mluvčí policie.
    Pro pervitin si muž jezdil se stejně starým kamarádem a jeho přítelkyní, která jim půjčovala svůj vůz.

    Právě při jedné z cest z "nákupu" kriminalisté ve spolupráci s krajskou zásahovou jednotkou vozidlo v polovině února při projíždění Planou na Tachovsku zastavili a posádku zadrželi. "V době zadržení měl jeden z mužů u sebe tři igelitové sáčky s obsahem látky, která při testu reagovala jako amfetamin, o hmotnosti téměř 12 gramů," popsala mluvčí policie s tím, že při následné domovní prohlídce a prohlídce jiných prostor kriminalisté v jedné garáži v Tachově, kterou měl tento muž pronajatou, zajistili i další drogy.

     Druhý ze zadržených mužů si podle policie pervitin opatřoval od svého komplice a pak prodával dalším osobám a poskytoval ji zdarma i své přítelkyni. Ta se na trestné činnosti podílela tím, že oba dealery za účelem koupě drog odvážela a navíc sama u sebe přechovávala další sáček s pervitinem.

      "Poslední z obviněných, osmadvacetiletý muž, kterého policisté zadrželi následně, se trestné činnosti dopouštěl minimálně od června loňského roku, kdy si pervitin opatřoval od jednoho z výše zmíněných mužů. Drogu pak přechovával a distribuoval na různých místech v Tachově nejméně jedenácti ustanoveným osobám," doplnila mluvčí policie.  

      V případě, že soud obviněné uzná vinnými, hrozí jim mimo jiné i trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Foto PČR

 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.