Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Desetiletá zlodějka hadů

"Když je miluješ, není co řešit"

18. července 2017 16:52 , aktualizace středa 6. prosince 21:18

Zvířata

     Včera jsme informovali o úsměvném případu, kdy dcera připravila své dvaatřicetileté mamince pořádný úlek, když domů přinesla hada. Maminka neznalá herpetologie okamžitě na pomoc přivolala strážníky městské policie, kteří zjistili, že se jedná pouze o mládě Hroznýše královského. Teprve asi desetiletá dívenka mamce tvrdila, že hada dostala od neznámé ženy v okolí internátu na Karlovarské ulici.
     Hned po vydání článku jsme se ale dozvěděli od čtenářů, že vše bylo jinak. Desetiletá holčička je zřejmě velikou milovnicí plazů, hada si dle všeho nenápadně uloupila v PetCentru v Plaze a mamince samozřejmě ve strachu zalhala.
     Holčička ale zřejmě plazy miluje nadevše a tak neváhala, a do PetCentra vyrazila pro dalšího hada, naštěstí se v tomto případě již podařilo obsluze v přemístění hada zabránit.
     Vášniví sběratelé tvrdí, že krást chybějící prvek své sbírky není krádež ale vášeň a holčička nám nejvíce připomíná životní příběh britského spisovatele, humoristy, zoologa a popularizátora ochrany přírody Geralda Durrella, který stejně jako ona terorizoval v dětství svojí rodinu přinášením zvířat domů. Maminka by tedy už možná mohla povolit a potomkovi nějaké to hádě domů povolit, protože dcera jasně dokázala, že se bez plazivého kamaráda neobejde.
     K celé kauze se s úsměvem postavili i v PetCentru: "Zájem o zvířata takového charakteru nás těší, byť v tomto případě mohlo dojít k vyděšení samotného hada. Určitě nechceme celou záležitost kriminalizovat. Holčičku i s maminkou v našich prodejnách rádi přivítáme a poradíme jim vhodné alternativy hadů pro začátečníky či jiných zvířat," říká Dalimil Čech, CEO společnosti Pet Center.

Úvodní foto ilustrační, další MP Plzeň a PetCenter