Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Dvouletý capart uvěznil maminku

Nešťastnou ženu museli přijet vysvobodit hasiči

11. dubna 2022 15:55 , aktualizace 15:55

Hasiči

     Dobřanští dobrovolní hasiči společně s profesionálními kolegy z Přeštic dnes půl hodiny před polednem vyjížděli do Sokolovské ulice v Dobřanech, kde se dvouletému chlapečkovi podařilo maminku zavřít na balkoně ve třetím patře.
     Protože dveře do bytu byly uzavřené na bezpečnostní zámek, hasiči museli pomocí výškové techniky vstoupit na balkon, pomocí speciálního nářadí otevřít balkonové okno a jím vstoupit do bytu.
     Pak již nebyl problém balkonové dveře otevřít a vpustit nebohou maminku dovnitř k synkovi, který celou událost přestál v pořádku a bez újmy.

Tři metry pro život

     V souvislosti s tímto zásahem se ale opět ukázala důležitost správného parkování. Bezohlední řidiči, kteří při odstavení vozu nenechávají zákonem daný volný třímetrový průjezd, totiž zvláště velkým vozům hasičů značně komplikují příjezd na místo zásahu, kde jde často o vteřiny a lidské životy.
     "Dnes při výjezdu k zásahu jsme opět měli velký problém s vozidly zaparkovanými v Tyršově ulici. Nakonec jsme sice velmi těsně projeli, ale zdrželo nás to," uvedli nám hasiči s tím, že věc bude předána k dořešení Policii ČR.



D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.