Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Kriminalisté stále šetří smrt třináctileté Sofie

Přinášíme další podrobnosti ke včerejšímu tragickému požáru, při kterém zemřelo dítě

10. května 2022 16:52 , aktualizace 18:24

Hasiči Smrt

     Včera jsme informovali o tragickém požáru v Horní Kamenici, při kterém zemřela teprve třináctiletá dívka. Dnes k tomuto smutnému případu můžeme uvést další podrobnosti.

     Ještě před příjezdem záchranných složek se dívenku Sofii pokoušeli zachránit sousedé. "Do baráku nebyl přístup. Přelezla jsem vrata, vymlátila okno a vykopla jsem dveře. Přes veškerou naši snahu do příjezdu hasičů už do baráku nešlo vstoupit. Všude se valil hustý dým," popsala jedna ze sousedek.
     Chvíli poté dorazili hasiči, vnikli do hořícího domu, dívku v bezvědomí vynesli ven a okamžitě zahájili její resuscitaci. Přes veškerou snahu zasahujících musela ale být resuscitace po čtyřiceti minutách ukončena jako neúspěšná a lékař Letecké záchranné služby musel konstatovat smrt dívky.

     Šetření této tragické události v tuto chvíli stále pokračuje a jeho předmětem je nejen stanovení příčiny požáru, ale také důvod, proč byla postižená dívka doma sama.
     "Kriminalisté v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Usmrcení z nedbalosti," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že konkrétní obvinění zatím vzneseno nebylo. 

     Rodina, která v domě žije, pochází podle sousedů z Ukrajiny a v obci žije již asi deset let. Podle jejich slov jde o bezproblémovou rodinu, ženu si spolupracovníci ze zaměstnání velmi chválí a jejich dceru Sofii, která včera při požáru zemřela, měli lidé v okolí i ve škole rádi jako slušnou, tichou a milou dívku.

[ video nenalezeno: https://static2.krimi-plzen.cz/media/video/84e38e1624502af778a860dbab686f531d613b405d3177200ea1a0309ca64905--2022-05-09-172210.webm ]


Původní článek:

     K požáru rodinného domu včera před třetí hodinou odpoledne vyjíždělo osm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů do Horní Kamenice nedaleko Staňkova.
     Podle svědků v době příjezdu hasičů z okna v přízemí domu již šlehaly obrovské plameny. Hasiči zahájili hašení a průzkum budovy, ze které po chvíli vynesli dívku v bezvědomí a okamžitě zahájili její resuscitaci. V té pokračovali až do příjezdu záchranářů a na místo byl povolán i vrtulník Letecké záchranné služby, jehož posádku z nedalekého místa přistání k domu dopravili služebním vozem policisté.
     Přes veškerou snahu zasahujících musela ale být resuscitace po čtyřiceti minutách ukončena jako neúspěšná a lékař musel konstatovat smrt dívky.

     Na místo byl následně povolán koroner k ohledání těla a vyšetřování tragického případu si přebírají kriminalisté, kteří ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů zjišťují příčinu požáru i úmrtí dívenky.

      "Na místě byla nalezena nezletilá osoba bez známek života," bohužel nám úmrtí dítěte potvrdila tisková mluvčí policie.

     Podle místních obyvatel měla být v době požáru třináctiletá dívka trpící mentálním postižením v domě sama.


 


     

     

Delta Plzeň

Kamerové i zabezpečovací systémy, bezpečnostní a solární fólie, protipožární systémy. Osvědčený dodavatel systémů od projektu přes realizaci až po připojení na pult centralizované ochrany bezpečnostní služby nebo hasičů.