Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Další vážný střet auta s cyklistou na Božkovském náměstí v Plzni

Nepozorná řidička najela cyklistovi přímo do jízdní dráhy, ten pak přeletěl přes kapotu jejího vozu

8. září 2023 11:47 , aktualizace 17:40

Cyklista Nehody Záchranáři


     Včera kolem sedmé hodiny večer došlo na Božkovském náměstí v Plzni k dalšímu střetu cyklisty s autem. Z místa bylo hlášeno vážné zranění cyklisty, který po střetu s autem přeletěl jeho kapotu a spadl na silnici, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky.

     Hasiči zajistili místo nehody, zatímco záchranáři si muže převzali do péče. "Dvaapadesátiletého muže jsme se středně těžkým zraněním transportovali na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla nám tisková mluvčí záchranářů.

     Policisté šetřící nehodu si na místo vyžádali i specialisty z Drony SIT, kteří místo nehody přesně zaměřili a zadokumentovali pomocí dronu.

     "Pětačtyřicetiletá řidička jela s osobním vozidlem  značky Toyota po vozovce Božkovského náměstí směrem ke křižovatce s dopravní značkou Dej přednost v jízdě! a na křižovatce chtěla odbočit vlevo, kdy nedala přednost dvaapadesátiletému cyklistovi na jízdním kole značky Specialized, který jel po hlavní pozemní komunikaci," popsala okolnosti nehody tisková mluvčí policie s tím, že dechová zkouška u řidičky byla negativní a vzhledem ke zranění cyklisty u něj dechová zkouška být provedena nemohla, takže byl proveden odběr žilní krve. 



     Jedná se bohužel již o několikátou takovouto nehodu v tomto místě, o jedné z nejvážnějších jsme informovali v tomto článku: 

Šestnáctiletý Josef prosí o pomoc: "Srazil mě autem, vážně zranil a ujel!"

     V sobotu 15. července kolem deváté hodiny došlo v Plzni Božkově k velice vážné dopravní nehodě, během které dosud neznámý řidič dosud nezjištěného vozu srazil teprve šestnáctiletého chlapce jedoucího na jízdním kole a aniž by se zajímal o jeho zdravotní stav, z místa okamžitě zbaběle ujel směrem na Červený Hrádek.

     Cyklista jel od Letkova rovně směrem na Božkovské náměstí a protijedoucí řidič osobního vozu odbočoval vlevo do ulice K Hrádku, čímž nedal cyklistovi přednost a došlo ke střetu.

     Šestnáctiletý Josef byl bohužel velmi vážně zraněn. V současné době je hospitalizován na jednotce intenzivní péče a podle rodiny je po náročné operaci.


Pachatel, který od této nehody ujel, byl později policií dopaden. O tomto jsme informovali zde:

Zbabělec, který v Božkově srazil autem šestnáctiletého Josefa a z místa ujel, byl dopaden

Zbabělec, který v Božkově srazil autem šestnáctiletého Josefa a z místa ujel, byl dopaden

24. 07. 2023, 23:23, aktualizace 25. 07. 2023, 07:25

Muž se vyhýbal nástupu do vězení a měl zákaz řízení - podívejte se, jak jeho dopadení probíhalo


Optika Ofitop

Oční optika pro děti a dospělé - nadstandardní péče o Váš zrak.