Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Noční vážná nehoda zastavila provoz na D5

K nehodě vyjížděly všechny záchranné složky a hasiči museli řidiče vystříhat hydraulickými nástroji

22. srpna 2023 22:33 , aktualizace středa 23. srpna 09:00

Dálnice Doprava Hasiči Nehody Záchranáři


     V noci na dnešek kolem desáté hodiny došlo na 60. kilometru dálnice D5 z Prahy na Plzeň, tedy zhruba na úrovni čerpací stanice Shell u Rokycan, k dopravní nehodě, při které vůz pro přepravu automobilů zezadu narazil do kamionu.
     Z místa bylo hlášeno zranění a zaklínění řidiče menšího vozu, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. Dálnice byla zcela uzavřena a doprava byla odkláněna po objízdných trasách.

     "Jednu osobu z dodávky jsme vystříhali hydraulickými nástroji. Dále jsme odpojili akumulátor a provedli protipožární opatření," uvedl k zásahu tiskový mluvčí hasičů.

     "Záchranáři z místa transportovali muže narozeného v roce 1967 při vědomí a se středně těžkým zraněním na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň," doplnili informace záchranáři.

      Jak k nehodě došlo popsala tisková mluvčí policie: "Řidič narozený v roce 1967 jedoucí s vozidlem tovární značky Ford Transit jel v pravém jízdním pruhu, z dosud nezjištěných důvodů se plně nevěnoval řízení a došlo ke střetu se zadní částí jízdní soupravy jedoucí před ním. Souprava byla tvořena nákladním motorovým vozidlem tovární značky Volvo a návěsem tovární značky Schwarzmüller, řídil ji řidič narozený v roce 1958.
      Po střetu zůstalo vozidlo Ford stát v pravém jízdním pruhu, nacházel se na něm naložený přívěsný vozík, který při dopravní nehodě nebyl nijak poškozen. Pouze nebylo možné jej z vozidla sundat, neboť byl zablokován deformovanou kabinou vozidla. Řidič vozidla Ford zůstal zaklíněn ve vozidle a utrpěl zranění.
      Škoda na vozidle Ford byla vyčíslena na 400 tisíc korun, na návěsu značky Schwarzmüller na 350 tisíc korun. Provedené dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní."

     Dálnice byla v jednu hodinu ráno již zcela průjezdná.

Foto HZS

 




Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.