Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Viník vážné dopravní nehody nadýchal tři promile

Další těžce opilý řidič způsobil vážnou dopravní nehodu

7. června 2023 08:17 , aktualizace 09:31

Alkohol Doprava Nehody


     Včera po osmé hodině večer došlo v Sušici v Hrádecké ulici ke střetu dvou osobních vozidel, z nichž jedno bylo navíc odraženo do oplocení domu.
     Z místa bylo hlášeno zranění tří osob, k nehodě proto vyjely všechny záchranné složky. 

     Hasiči zajistili místo události, pomohli třem zraněným z vozidel a provedli protipožární opatření. Záchranáři si všechny tři zraněné převzali do péče, transport do nemocnice byl ale potřeba pouze u muže narozeného v roce 1992.

     Jak k nehodě došlo, popsala tisková mluvčí policie: "Řidič narozený v roce 1992 jel s vozidlem Škoda Octavia po místní komunikaci směrem k obchodnímu domu, v ulici Hrádecká nerespektoval dopravní značení a nedal přednost v jízdě vozidlu Audi jedoucímu po hlavní pozemní komunikaci, následkem čehož došlo ke střetu obou vozidel. Po nárazu vyjelo vozidlo Audi mimo komunikaci, přijelo travnatý pás a narazilo do oplocení domu."

      Ukázalo se, že řidič škody Octavia, který dle všeho nehodu zavinil a ohrozil tak řidiče druhého vozu narozeného v roce 2004 i jeho o dva roky mladší spolujezdkyni, neměl za volantem co dělat.

     "Řidič narozený v roce 1992 se před transportem do nemocnice podrobil dechové zkoušce na alkohol, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,01 promile," doplnila mluvčí policie s tím, že byl nařízen odběr jeho krve a policisté se dopravní nehodou dále zabývají.

    Komunikace byla zcela neprůjezdná a uvolnit se ji podařilo až asi po dvou hodinách.

Foto HZS

 


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.