Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Kamion sešrotoval svodidla i protihlukovou stěnu

Dopravní nehoda uzavřela silnici I/30 na více než šest hodin

12. ledna 2023 13:41 , aktualizace 15:01

Doprava Nehody

     Včera před půl pátou odpoledne došlo na pozemní komunikaci I/13 u Karlových Varů k dopravní nehodě nákladního automobilu značky DAF.

     Dle informací z místa sedmapadesátiletý řidič jedoucí od Ostrova do Sokolova zřejmě nepřizpůsobil rychlost, dostal se se soupravou do smyku a narazil do středových svodidel. Po nárazu se souprava odrazila na pravou krajnici, kde ještě zlikvidovala pět polí protihlukové stěny, poté se opět odrazila a znovu narazila do středových svodidel.
     Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění, ale z kamionu začaly unikat pohonné hmoty, takže k nehodě vyrazili nejen policisté, ale i hasiči. "Při dopravní nehodě došlo k úniku provozních kapalin a také k poškození svodidel a ochranné stěny. Kamion zcela zablokoval provoz na komunikaci na pět hodin. Hasiči ze dvou jednotek museli přečerpat unikající naftu z poškozené nádrže a úklid povrchu vozovky od uniklé nafty. Asistovali také u odstranění poškozených částí svodidel a ochranné stěny, aby nedošlo k dalšímu pádu z mostu na komunikaci," uvedli hasiči.

     Policisté podrobili sedmapadesátiletého řidiče orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem, a poté nehodu vyřešili příkazem na místě, tedy pokutou.

     Pozemní komunikace ve směru z Ostrova do Karlových Varů byla na několik hodin zcela uzavřena a policisté na místě odkláněli dopravu na objízdnou trasu. "Vzhledem ke složité dopravní situaci a samotné bezpečnosti byli řidiči osobních automobilů, kteří uvízli v koloně, postupně policisty navigováni a otáčeni do protisměru na objízdnou trasu. Otáčení všech vozidel v koloně trvalo více jak dvě hodiny," uvedli nám policisté s tím, že silnice byla plně průjezdná až po jedenácté hodině. 

Foto PČR a HZS

 


Prestol Holding

revitalizace panelových domů • rodinné a bytové domy • monolitické železobetonové konstrukce • developerská činnost