Foto Video

Velmi dramatické zatýkání v Plzni na Doubravce

Pachatel se za žádnou cenu nechtěl vzdát, nejprve ujížděl, následně utíkal a pak se pokoušel s policisty i rvát, to ovšem velice krátce

Autor: Jana Holá neděle 7. července 13:57 , aktualizace pondělí 8. července 16:56

Drogy Zadržení pachatele

Partner článku – Cortusa_group


     V pátek 5. července před čtvrtou hodinou odpoledne chtěli policisté v Plzni zastavit osobní automobil značky Škoda, řidič však pokyny k zastavení nerespektoval, naopak přidal plyn a začal policistům ujíždět.

     Na žádost kriminalistů o případu informujeme s odstupem až dnes, abychom nemařili probíhající vyšetřování.


     Pronásledování vozu pokračovalo až na Doubravku do Sadové ulice, kde došlo ke střetu se služebním vozidlem policie. Po tomto již řidič vozu Škoda vzdal další pokusy policistům ujet a dal se na útěk pěšky. Bohužel pro něj neuměl nejen řídit, ale ani pořádně běhat.

     "Policisté jej pronásledovali a po několika desítkách metrů se jim podařilo pětatřicetiletého muže dostihnout. Jelikož nadále nerespektoval našich pokynů, použila policejní hlídka proti němu donucovací prostředky a omezila ho na osobní svobodě," popsala nám pokračování případu mluvčí policie.

     Policisté následně vyzvali řidiče, aby se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a také testu na přítomnost návykové látky, což muž odmítl. 

     Policisté také zjistili, že pětatřicetiletý muž při svém útěku odhodil na zem dva plastové sáčky s krystalickou látkou o hmotnosti přesahující 53 gramů. Následná odborná expertiza pak v zajištěné látce prokázala metamfetamin, tedy pervitin. Pokud by se tato droga dostala na ulici, její běžná prodejní cena by se pohybovala od 53.000 až do 106.000 korun.

     "Věc si převzali plzeňští kriminalisté, kteří se souhlasem státního zástupce muže zadrželi a umístili do policejní cely. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a následně proti tomuto muži zahájili za toto protiprávní jednání trestní stíhání.
     Jelikož byl obviněný za stejný skutek již odsouzen, kdy podmíněný odklad trestu stále trvá, podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, čemuž soud vyhověl a obviněný je stíhán vazebně,"
dokončila mluvčí policie.


Cortusa_group

Pečlivě vybíráme místa, kam umístíme naše projekty. Můžete si tedy být jisti bezpečnou lokalitou v blízkosti přírody i dostupnou z hlediska občanské vybavenosti. Neděláme jen pouhé stavební projekty. Našim klientům plníme sny a přání a pomáháme jim tak vytvořit opravdový domov.