Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Chovatele v Plzni uštkl velice nebezpečný exotický had

Muže v přímém ohrožení života museli letecky transportovat na KARIM

Autor: Karel Aleš sobota 4. května 21:46 , aktualizace neděle 5. května 08:55

Zvířata

     Včera odpoledne v půl páté došlo v Plzni na Vinicích k uštknutí muže narozeného v roce 1984 zmijí nosorohou, někdy také nazývanou pobřežní, což je mohutný had žijící v západní a střední Africe, který disponuje velmi silným jedem.

     Tento had může do kořisti na jedno uštknutí aplikovat 100 - 150 mg jedu, přičemž je pro dospělého člověka smrtelná dávka pouhých 8,6 mg. Bez lékařské pomoci pak smrt nastává většinou do jednoho až tří dnů na vnitřní krvácení a zástavu srdeční činnosti. Malá dávka jedu pak může vést k silné nekróze tkáně, která končí až amputací.

     Na místo okamžitě vyrazili záchranáři. „Vzhledem k potenciálně velmi závažnému zdravotnímu stavu pacienta jsme jej transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň, kde bylo rozhodnuto o nutnosti jeho leteckého transportu do Všeobecné fakultní nemocnice Praha,“ uvedla nám mluvčí záchranářů.

     Muži narozenému v roce 1984 bylo v Praze podáno antisérum a byl hospitalizován na KARIM (klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny).

     Podle mluvčí policie muž hada choval v bytě, kde byl sám. "Had byl zajištěn, nikomu žádné nebezpečí nehrozí a okolnostmi uštknutí chovatele se zabýváme,“ uvedla.


Le Fleur

Děláme moderní svatby, akce a další oslavy. Zajistíme vám květinovou výzdobu, ale také doplňky a další dekorace. Dodáváme kytky do kaváren, pokojovky do firem a rozvážíme vázané květiny a drobné dárky po Plzni a okolí. Vytvoříme pro vás také smuteční vazbu.