Video

Hasiči dnes uctili minutou ticha památku obětí útoku vyšinutého vraha

"Jako hasič to nedovedu pochopit respektive ani se o to nemůžu pokusit, protože to, co ta bestie provedla, je daleko za hranicemi lidského chápání...," uvedl nám jeden z hasičů

23. prosince 2023 15:41 , aktualizace 17:41

Hasiči


     Dnes přesně v poledne vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči na všech stanicích v Plzeňském i Karlovarském kraji, stejně tak jako jejich kolegové v celé České republice, a uctili minutou ticha památku obětí útoku vyšinutého vraha na Filozofické fakultě v Praze.


     "Jako hasič zachraňuji lidské životy a stejně jako všichni moji kolegové mám nevýslovnou radost, když se vracím ze zásahu, kde jsme byli úspěšní. Stejně tak jsem ale prožil bezpočet zásahů opačných, kdy jsme život zachránit nedokázali a tváře těch mrtvých pak z paměti dlouho nevymizí.
      Co ale říci k lidské zrůdě, která naprosto bezdůvodně vzala život tolika bezbranným lidem včetně miminka? Kolik rodin tento vrah svým jednáním navždy poznamenal nebo zcela zničil? Nedovedu to pochopit respektive ani se o to nemůžu pokusit, protože to, co ta bestie provedla, je daleko za hranicemi lidského chápání.
     Dnes při nástupu jsem měl slzy v očích a vím, že jsem nebyl jediný. Ta minuta ticha je hodně dlouhá, když si během ní představíte co teď, den před vánoci, ty rodiny musí prožívat i fakt, že již nikdy neprožijí vánoce aniž by si nevzpomněli, že jejich blízký v tyto dny tak nesmyslně a zbytečně přišel o život,"
uvedl nám dnes jeden z hasičů jen chviličku po ukončení nástupu.

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.