Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Holčička přivolala policii, zatímco útočník vyhrožoval mamince zbraní

Muž si pod vlivem alkoholu a pervitinu vyrazil vyřizovat účty

29. října 2021 16:31 , aktualizace 17:07

Alkohol Drogy Zbraně

Partner článku – Alfa Tactical

     V noci z úterý na středu 13. října po půlnoci se muž vydal do Žlutické ulice v Plzni, kde v jednom z paneláků chtěl navštívit svou bývalou přítelkyni. Přitom nejprve zburcoval sousedy v domě a poté, co ho žena pustila do bytu, zašel ještě mnohem dál. "Nejprve měl muž ženě vyčítat okolnosti jejich společné minulosti, což ale brzy přešlo ve vyhrožování a slovní napadání ženy, což se bohužel nevyhnulo ani její nezletilé dceři. S pistolí v ruce pak měl agresor vůči poškozené ženě a dítěti zdůrazňovat vážnost situace," popsala mluvčí policie s tím, že holčička se naštěstí zachovala velmi pohotově a v nestřeženém okamžiku zavolala policisty mobilním telefonem
     Pachatel z bytu zmizel ihned po zjištění, že na místo již jede policie, daleko však neutekl a policisté ho zadrželi ještě v domě. Při následném zjišťování všech okolností incidentu policisté mimo jiné zjistili, že ačkoli to žena neměla šanci poznat, nehrozil jí muž skutečnou zbraní, ale naštěstí pouze airsoftovou. Ukázalo se také, že se muž na rozhovor pořádně posilnil. "Dechová zkouška u třiatřicetiletého muže vyšla s pozitivním výsledkem 0,88 promile alkoholu. Stejně tomu bylo i u provedeného orientačního testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin a metamfetamin," uvedla mluvčí policie.

     Posléze zadržený muž putoval do policejní cely, kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zločinu vydírání. Následně ve věci podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což ale soudce neakceptoval. Muž, kterému v případě odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody, je tak stíhán na svobodě. 

Foto ilustrační

Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.