Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Děsivý střet kamionů zachytila palubní kamera

Zde mohli být mrtví - jen obrovská duchapřítomnost a pohotovost dvou šoférů zabránila nejhoršímu

27. dubna 2022 14:36 , aktualizace neděle 1. května 19:13

Doprava Hasiči Nehody

     Včera kolem půl druhé odpoledne došlo na silnici č. I/21 u Františkových Lázní ve směru na Horní Lomany k dopravní nehodě, při které se střetly dva kamiony, jeden s návěsem a druhý bez.

     Na videu se můžete sami podívat, že jen duchapřítomnost a pohotovost řidiče červeného osobního vozu, a poté i řidiče druhého kamionu, zabránila daleko horšímu průběhu nehody.

Výpadek videa
     Bohužel v tuto chvíli řešíme výpadek videí, na opravě se pracuje. Video si zatím můžete přehrát na čelní straně Krimi-Plzeň v odkazu Videa z posledních případů

     Jak jste sami viděli, jen velice rychlá reakce řidiče osobního vozu i kamionu, z jehož kabiny je záznam pořízen, zabránila přímému čelnímu střetu, který by, pro řidiče osobního vozu téměř jistě a pro oba řidiče kamionů velmi pravděpodobně mohl, být fatální.

      Při nehodě byl zraněn jeden z řidičů a došlo k velkému úniku provozních kapalin, na místo proto vyjely všechny záchranné složky.
     Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření, část nádrží přečerpali do přivezených nádob, ale část nafty unikla do příkopu podél cesty.
     Zraněného řidiče si do péče převzali záchranáři, ale ukázalo se, že utrpěl naštěstí pouze drobné poranění, které nevyžadovalo transport do nemocnice.

      "K nehodě mělo dojít tak, že třiašedesátiletý cizinec jedoucí nákladním vozidlem značky DAF ve směru jízdy ze silnice číslo I/64 směrem do Chebu, se zřejmě plně nevěnoval řízení a přejel do protisměru, kde se střetl s pravou stranou nákladního vozidla značky Scania s návěsem, které řídil sedmapadesátiletý řidič," popsal tiskový mluvčí policie s tím, že oba řidiči se po dopravní nehodě podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.
      Předběžná škoda byla odhadnuta na přibližně jeden milion korun a policisté z dopravního inspektorátu vyřešili nehodu příkazem na místě, tedy blokovou pokutou.

     Pracovníci orgánu životních prostředí povolali na místo specializovanou firmu, která provedla likvidaci jak uniklé nafty, tak kontaminované zeminy.

    Kvůli likvidaci úniku byl úsek silnice do večerních hodin uzavřený a objízdná trasa byla vedena přes Horní Lomany.

Foto HZS

 


Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!