Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Jmenovala se Libuška

Proč píšete jen o něm a o oběti nic?

9. června 2020 11:44 , aktualizace 12:45

Smrt

Proč píšete jen o něm a o oběti nic?

     Včera jsme informovali, že v pátek zemřela seniorka zraněná při nepochopitelném útoku Josefa K. na domov důchodců. Po vydání článku nám napsalo několik lidí a vesměs psali to samé: „Proč píšete jen o něm a o oběti nic?“
     Odpověděli jsme, že když nám ty informace poskytnete, my je zveřejníme: „ Jmenovala se Libuška, do Tachova přišla po válce, v roce 1945 a hodně lidí ji tady znalo. Byla to moc hodná paní, nikdy nikomu neublížila a lidé tady ji měli moc rádi. Nikdy nepochopím, jak se jí tohle mohlo stát. Šourala se po chodbě domova, kde se cítila v bezpečí a náhle se tam vřítí auto, jehož šílený řidič úplně zbytečně zapříčiní její smrt.
     Její dcera, znám jí osobně, je to hrozně hodná, obětavá paní, teď obíhá pohřební službu a vše zařizuje. Takhle by o maminku nikdo neměl přijít!“
napsali nám lidé, kteří Libušku znali.

     Podle prvotních zpráv byla seniorka poté, co Josef K. projel do vestibulu domu, sražena autem, později se ale ukázalo, že mnohačetná zranění žena utrpěla při pádu, když vyděšená před autem ustupovala. Vše nejdříve ukazovalo, že Libuška hrozný zážitek přežije, i záchranná služba zprvu uváděla, že žena utrpěla pouze lehká zranění, bohužel se ale ukázalo, že obrovský šok z najetí vozu vše značně zkomplikoval a Libuška přes veškerou snahu lékařů v pátek v nemocnici zemřela.

Kdo byl útočník?

     Do Domu s pečovatelskou službou Panorama v Tachově vjel záměrně dvaatřicetiletý Josef K., svědci uváděli, že údajně kvůli penězům, které mu jeho babička, která je v domově také ubytována, odmítla dát. To však podle našich informací dosavadní vyšetřování vyloučilo.
     Josefa lidé popisovali jako hodného a nekonfliktního člověka, který velmi rád cestoval. Všichni co ho znali se shodli na tom, že nechápou, proč to udělal a hlavně, že by to do něj nikdy neřekli. Zvláště teď, když má ročního synka, to nikdo nemůže pochopit.
     Josef K. je ale policii dobře známý kvůli předchozí trestné činnosti, například, když údajně z  Boží vůle ničil auta, ale také i problémům s drogami. Po extempore s auty se léčil na psychiatrii, ale evidentně neúspěšně, o Bohu totiž mluvil i po útoku minulý týden.

Obviněn zatím není, střeží ho na psychiatrii

     Policie se případem najetí do budovy samozřejmě dále zabývá.
     „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení. Zadržený muž je nyní hospitalizován v plzeňské nemocnici, kde je v péči zdravotníků a pod policejním dohledem. Motiv jeho jednání nelze v tuto chvíli zcela jasně určit, s největší pravděpodobnosti to bude předmětem odborného zkoumání,“ uvedla minulý týden tisková mluvčí policie s tím, že kriminalisté čekají na výsledky lékařských zpráv.