Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Pohotová učitelka v mateřské školce zachránila holčičku

Dítěti v epileptickém záchvatu zapadl jazyk a začalo se dusit

7. prosince 2022 16:30 , aktualizace 16:58

Záchrana života

     V pátek 25. listopadu zasahovali záchranáři v mateřské školce v ulici Loudů v Dobřanech, kde došlo během odpoledního spánku k silnému záchvatu u přibližně tříleté holčičky.
     Podle našich informací si děvčátka, které se začalo zmítat v křečích a mělo potíže s dýcháním, během chviličky všimla jedna z učitelek, která okamžitě a s pomocí kuchařky, jež přiběhla na její zavolání, zahájila první pomoc a přivolala na místo záchranáře.

     Do příjezdu záchranářů se o dívenku obě ženy postaraly, a protože jí při zřejmě epileptickém záchvatu zapadl jazyk, musely holčičce uvolnit dýchací cesty a obnovit dýchání.
     Po příjezdu si již dýchající holčičku převzali do péče záchranáři a podle jejich tiskové mluvčí ji již mimo ohrožení života transportovali do Fakultní nemocnice v Plzni. 

     Na událost jsme se samozřejmě zeptali i ředitelky mateřské školy Dobřany, která nám vše potvrdila. "Za vedení naší školky mohu říct, že jsme velmi rádi, jak naše zaměstnankyně situaci perfektně zvládly. Náš personál je samozřejmě na podobné situace proškolen a zřejmě i díky tomu vše dopadlo dobře nejen v tomto případě, ale i v téměř totožném případě, ke kterému došlo v září na dalším našem pracovišti, tedy MŠ Stromořadí," uvedla nám paní ředitelka.  



Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.